Pastiel Nieuws Column: Van fulltime vader naar chauffeur

Column: Van fulltime vader naar chauffeur

Thomas: ‘Ik ben zelfstandig en zie een groot deel van Nederland als ik op pad ben.’

Thomas is altijd onderweg en heeft het druk maar vindt dit heerlijk! Sinds april dit jaar werkt hij dankzij Pastiel via uitzendbureau AB Vakwerk voor Sijperda Verhuur. Voor dag en dauw staat Thomas Mollema (56 jaar) op en vervoert met veel enthousiasme mobiele toiletten door heel Noord- Nederland.

 

 Armoedige jeugd

Thomas komt ter wereld in Wommels en groeit hier liefdevol op samen zijn ouders, twee broers en een zus. Een leuke maar wel armoedige jeugd. Thomas zegt: ‘Mijn vader en moeder werkten hard, ze waren beide jarenlang verantwoordelijk voor de brugbediening in het dorp.’ Zijn vader werkt ook in de ploegendienst in een fabriek. Thomas: ‘Breed hadden we het echter niet.’ Zijn middelste broer heeft al een tijd gezondheidsproblemen en verblijft in een medisch kindertehuis in Rijs. Een bosrijke omgeving kan hem helpen en daarom verhuist het hele gezin naar Gaasterland.

Fulltime vader

Leren gaat Thomas niet makkelijk af en hij gaat al op jonge leeftijd aan het werk. Veel baantjes volgen maar werken in de transportwereld is zijn grote droom. Als hij echter de leeftijd heeft om het groot rijbewijs te halen is het kostenplaatje te hoog. Hij is 15 jaar samen met zijn partner als zijn relatie eindigt. Op dat moment is hij vader van drie kinderen. Zijn twee dochters van acht en tien jaar kiezen ervoor om bij hem te blijven. Hij werkt dan als heftruckchauffeur. Thomas: ‘Mijn werkgever toonde veel begrip en zette alles in het werk om co-ouderschap mogelijk te maken.’ Wanneer zijn kinderen volledig bij hem komen wonen twijfelt Thomas niet. Hij stopt met werken om fulltime vader te zijn. Als zijn oudste kind naar het voorgezet onderwijs gaat, kiest ze voor een school in Lemmer. Haar moeder woont daar en ze wil graag daar wonen. Zijn andere dochter volgt haar al snel, er is een tijd lang een omgangsregeling. Dan stopt het contact, tot groot verdriet van Thomas.

Weer aan de slag

Thomas zit dan al acht jaar in de bijstand. Hij wil weer aan de slag maar het is moeilijk om werk te vinden. De Gemeente Súdwest Fryslân meldt hem aan bij Pastiel. Samen met Carolien, jobcoach bij Pastiel, gaat hij aan de slag met zijn cv. Ze draagt hem voor bij uitzendbureaus en deelt vacatures. Met resultaat! Via uitzendbureau AB Vakwerk kan hij aan de slag bij Sijperda Verhuur. Hij brengt mobiele toiletten naar bouwplaatsen en andere locaties. Thomas: ‘Ik ben nu alsnog als chauffeur aan het werk, hier ben ik trots op! Ik ben zelfstandig en zie een groot deel van Nederland als ik op pad ben. Ik lever de toiletten af, maak ze schoon en waar nodig repareer ik ze ook. Dit bevalt zijn werkgever zo goed, dat Thomas in 2022 een jaarcontract krijgt!

Thomas is heel blij met wat hij doet en is zowel Pastiel als AB Vakwerk en Sijperda Verhuur dankbaar voor deze kans!

Publicaties: dit verhaal is ook te lezen in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.