LEERLIJN UITGELICHT

De eerste certificaten “leerlijn Metaal” zijn in februari uitgereikt. Noah de Jong is één van de personen die de leerlijn metaal met succes heeft doorlopen en is doorgestroomd naar een contract bij Empatec Maakwerk. Hij heeft tijdens zijn leertraject grote stappen gemaakt.

Hoe ben je terecht gekomen bij Pastiel?

“Na de middelbare school heb ik verschillende mbo-opleidingen geprobeerd, maar niet afgemaakt. Daardoor koos ik ervoor om op mijn 17e al aan het werk te gaan. Ik heb diverse banen gehad, maar kon nergens mijn draai vinden. Ik kwam in de ziektewet terecht en ben uiteindelijk met hulp van Pastiel de leerlijn Metaal gaan volgen bij Empatec Maakwerk.”

Waarom heb je gekozen voor de leerlijn Metaal?

“Ik wilde eerst voor de leerlijn Hout kiezen, maar omdat de afstand tussen wonen en werk te ver was, heb ik gekozen voor Metaal. Een nieuwe uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen!”

Hoe heb je het traject van de leerlijn ervaren?

“Ik vond het erg spannend om weer aan het werk te gaan. Maar de ontvangst door de praktijkopleider en mijn nieuwe collega’s heeft mij echt over de drempel getrokken.

Ik kwam voor het eerst thuis zonder stress en met een glimlach op mijn gezicht.

Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd, zoals het bedienen van verschillende machines zoals de zetbank, draaibank, boormachines en zaagmachines. Ik had vooraf niet verwacht dat ik dat zou kunnen, maar ik ben inmiddels allround inzetbaar.”

Je hebt de leerlijn afgerond en hebt nu een contract bij Maakwerk. Hoe voelt dat?

“Dat voelt ontzettend goed. Het is heel fijn werken bij Empatec Maakwerk. De sfeer binnen het team is prettig. Ik kan alles bespreken met de werkleiding én ik heb er zelfs vrienden buiten het werk aan overgehouden.”

Wat zou je willen meegeven aan nieuwe instroomkandidaten?

“Wees open en eerlijk en durf om hulp te vragen.”