“Ik wilde als kleine jongen al op een vrachtauto rijden”

Ruim 15 jaar heeft Johannes als hovenier bij Empatec Dienstverlening in Franeker gewerkt. Maar inmiddels werkt hij al 2,5 jaar als vrachtwagenchauffeur bij Stet Harlingen. Zijn jongensdroom is daarmee uitgekomen!

Johannes heeft altijd met veel plezier bij Empatec gewerkt, maar op een bepaald moment begon het toch te kriebelen. Johannes vertelt: “Ik wilde als kleine jongen al op een vrachtauto rijden. Met de hulp van mijn toenmalige jobcoach heb ik mijn groot rijbewijs gehaald. De theorie was wat lastiger, maar het praktijkexamen heb ik in één keer gehaald. Ik wilde graag buiten Empatec aan het werk. En gelukkig kon ik snel aan de slag bij Stet in Harlingen. Stet gaf mij de mogelijkheid om mijn CE-rijbewijs (grote aanhanger) te halen. Ik ben nu allround inzetbaar.”

Stet Heemskerk/Harlingen

Stet Heemskerk is in de jaren van de vorige eeuw begonnen met kleine transporten en is uitgegroeid tot een internationaal transport- en distributiebedrijf. In 1981 begon Stet Heemskerk met het vervoer van sierteeltproducten, kwetsbare bloemen en planten. Stet Heemskerk heeft ook een vestiging in Harlingen.

Kay Stet werkt al jaren in het familiebedrijf en is eindverantwoordelijk voor de vestiging in Harlingen. Kay: “Wij werden 2,5 jaar geleden benaderd door Pastiel met de vraag of wij plek hadden voor een kandidaat. We twijfelden eerst wel, maar de klik met Johannes was er meteen tijdens het kennismakingsgesprek.”

Na een succesvolle proefplaatsing kreeg hij een contract aangeboden. “Hij draait volledig zelfstandig mee in het team. Johannes is een harde werker en we zijn heel erg blij met hem”, aldus Kay.

Johannes heeft het enorm naar zijn zin bij Stet. “Geen dag is hetzelfde en ik kom overal en nergens. Ik kom elke dag blij thuis,” vertelt Johannes.


Ook een match vinden met Pastiel?

Benieuwd of je jouw bedrijf ook kunt verrijken met een nieuwe collega zoals Johannes? Neem dan eens contact op met Pastiel: 0515 – 484 999 of info@pastiel.nl. Samen vinden we dan de geschikte match.