Maatschappelijk opleiden

 

Maatschappelijk opleiden

Wij geloven dat er voor iedereen een plek is op de arbeidsmarkt. Soms heb je daar alleen wat hulp bij nodig. Wij helpen je met een jobcoach om te ontdekken wat je wilt en kunt. En we helpen met trainingen en workshops en hebben leerlijnen die je kunt volgen. Zo begeleiden we je naar de juiste plek.

Het Pastiel traject

Het Pastiel traject is maatwerk. We kijken naar wat jíj nodig hebt om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Er is veel mogelijk.

De start

Het Pastiel traject begint met een kennismakingsgesprek met jouw persoonlijke jobcoach van Pastiel. Ons doel is altijd om samen met jou een betaalde baan te vinden waarmee je geheel of gedeeltelijk uit de bijstand komt, voor langere tijd.

Trainingen

Bij Pastiel bieden we verschillende trainingen aan, waaronder de basistraining Op weg naar Werk. Alle trainingen zijn erop gericht om jou te helpen een betaalde baan te vinden. Naast de trainingen bieden we, in samenwerking met Empatec en enkele andere partners ook leerlijnen aan waarmee je een vak kunt leren.

Plaatsing

Onze accountmanagers weten precies welke bedrijven behoefte hebben aan welke medewerkers. De plaatsing bij een passend bedrijf in een passende functie is de afronding van het Pastiel traject. We begeleiden je daarna nog ongeveer drie maanden.

Wil jij ook werken via Pastiel?

Bij Pastiel kunnen we jou begeleiden naar een baan. We helpen je met trainingen, workshops en/of leerlijnen en geven je begeleiding op de werkplaats. Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem contact op.

 

Wil jij ook werk uitbesteden aan Pastiel?

Veelgestelde vragen
  • Ik kan geen baan vinden. Kan ik me ook aanmelden voor een Pastiel traject?
    Pastiel is er voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of je nou een uitkering krijgt, gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent of al langere tijd geen baan kunt vinden, wij helpen je graag naar een duurzame, betaalde baan. Meld je aan. 
  • Wat houdt een kennismakingsgesprek in?
    Tijdens de kennismakingsafspraak leer je jouw jobcoach kennen en we leren jou kennen. We vragen bijvoorbeeld naar je laatste werkervaring, hoe je thuissituatie is en hoe je zelf denkt over terugkeren naar de arbeidsmarkt. Daarnaast leggen we uit wat Pastiel voor jou kan betekenen.
  • Hoe lang duurt een traject bij Pastiel?
    Een traject bij Pastiel duurt maximaal een jaar, maar blijft maatwerk. Er zijn uitzondering mogelijk als we inschatten dat een verlenging van het traject een betaalde baan gaat opleveren.