Leerlijn Verpakken uitgelicht

Bij de leerlijn Verpakken maak je kennis met de wensen en eisen van het bedrijfsleven in de productie- en logistieke sector. Vaardigheden op het gebied van handmatig of machinaal verpakken, logistieke werkzaamheden, kwaliteitscontroles, je leert het hier allemaal!

Ruud Burggraaff is één van de personen die de leerlijn Verpakken met succes heeft doorlopen en is doorgestroomd naar een contract bij Empatec Verpakken.

Hoe ben je terecht gekomen bij Pastiel?

“Door persoonlijke omstandigheden kwam ik thuis te zitten. Ander werk vinden lukte niet. Maar stilzitten is niets voor mij. Dus ging ik aan de slag als vrijwilliger bij diverse organisaties. Na een tijdje werd ik via de gemeente De Fryske Marren aangemeld voor een traject bij Pastiel.”

Waarom heb je gekozen voor de leerlijn Verpakken?

“Ik kon kiezen uit meerdere opties, maar heb, gezien mijn eerdere werkervaring als productiemedewerker, toch gekozen voor de leerlijn bij Empatec Verpakken.”

Hoe heb je het traject van de leerlijn ervaren?

“Het was fijn om weer deel uit te maken van het werkende leven en bij te dragen aan de samenleving. Ik heb ervaren hoe leuk het is om met collega’s te werken en om nieuwe dingen te leren.”

Je hebt de leerlijn afgerond en hebt nu een contract bij Verpakken. Hoe voelt dat?

“Ik voel me gewaardeerd. Mijn leidinggevenden zagen potentie in mij en vroegen of ik als meewerkend voorman aan de slag wilde bij Empatec Verpakken. Deze kans om mij verder te ontwikkelen heb ik gepakt! Ik heb tijdens de leerlijn ervaren hoe fijn het is om dingen te leren en wil mijn kennis graag overbrengen op anderen.”

Wat zou je willen meegeven aan nieuwe instroomkandidaten?

“Grijp de kans om weer aan de slag te gaan! Iedereen heeft unieke talenten die het verdienen om benut te worden.”