Passie voor mensen: Dik van Aken zet zich in als praktijkopleider

Sinds 10 maanden werkt Dik van Aken als praktijkopleider; een nieuwe functie binnen werkleerbedrijf Pastiel.

Na 40 jaar gewerkt te hebben in diverse functies bij PostNL ging hij op zoek naar een baan waarin hij zijn passie voor mensen kwijt kon. Hij wilde meer persoonlijke aandacht geven aan zijn medewerkers. En zo kwam hij terecht bij Pastiel.

Dik vertelt: “Als praktijkopleider begeleid en coach ik medewerkers die via een Leerlijn of stage binnenkomen bij Pastiel.  Op dit moment zijn dat zo’n 25 medewerkers. Dagelijks maak ik een rondje langs alle kandidaten en jobcoaches om te horen wat er speelt. Het belangrijkste hierbij is: niet alleen horen wat iemand zegt, maar ook echt luisteren en dit opslaan.”

Hij krijgt veel energie van zijn werk. Vooral als een traject goed afgerond wordt en de kandidaat doorgroeit naar een reguliere baan.

Dik: “Door positief gedrag te belonen bereik je veel meer.” Deze persoonlijke benadering werpt vruchten af. Meerdere kandidaten hebben inmiddels hun leertraject afgerond.

De dankbaarheid die hij krijgt, raakt hem. Zo heeft hij een kandidaat, Tariq, die doofstom is vanuit een werkervaringsplaats kunnen plaatsen bij Empatec Maakwerk. Tariq’s ‘belemmering’ is namelijk ook zijn grootste kracht; hij kan ongestoord zijn werkzaamheden uitvoeren. Tariq is ontzettend dankbaar dat hij na zoveel jaren eindelijk weer van betekenis kan zijn. Na de plaatsing krijgt Dik een hele dikke knuffel. En dat is waar hij het voor doet!

Want ook Dik gelooft, net als Empatec/Pastiel, in werkgeluk voor iedereen!