Pastiel Cases René Drost

René Drost

Johan Bosma, eigenaar van Kaasboerderij Poldergenot: “René heeft een contract voor onbepaalde tijd gekregen, als blijk van waardering.”

Kaasboerderij Poldergenot in Rutten maakt kazen van A tot Z. Het is een maatschappelijk betrokken werkgever met oog voor haar werknemers. In 2016 kwamen zij voor het eerst in contact met Pastiel. Via Praktijkschool de Diken was hier destijds een stage geregeld voor René Drost. Pastiel is ingeschakeld om van deze stage betaald werk te maken.

RenéFijne werkplek

Poldergenot eigenaar Johan Bosma is enthousiast over zijn bedrijf. En ook over zijn doel: het creëren van een fijne werkplek voor zijn werknemers. Johan staat zeker open voor mensen met een ‘rugzakje.’ Oftewel, mensen met een beperking. Hij vindt het belangrijk dat er ook voor deze mensen een fijne werkplek beschikbaar is. En die fijne werkplek…die heeft hij zeker gecreëerd. Zo ook voor René Drost. René kwam van de praktijkschool. Een serieuze jongeman die van aanpakken weet. Poldergenot ondersteunt hem. Door hem structuur te bieden in zijn werkzaamheden. René werkt in een klein team, waardoor hij goed tot zijn recht komt.


Nieuwe uitdaging?

Na een tijdje wist René niet zo goed wat hij wilde: blijven bij Poldergenot of op zoek naar een nieuwe uitdaging. Johan en de jobcoach van Pastiel besloten om René ervaring te laten opdoen bij een andere werkgever. Hij heeft dan ook elders stage gelopen. Door deze stage wist René het na twee weken zeker: “Mijn werkplek is bij Poldergenot!” Johan heeft René vervolgens een contract voor onbepaalde tijd gegeven, als blijk van waardering.

Stappen zetten

René heeft het nog steeds erg naar zijn zin. Hij zet de eerste stappen in het maken van kazen. Dit hele proces doet René onder toeziend oog van Johan. En sinds kort ook met behulp van een andere Pastiel kandidaat. Eerst in de vorm van een stage, om te kijken of er een match is. Johan vindt het belangrijk om oog te houden voor de mensen in zijn bedrijf. Gezien de drukte in het bedrijf kon hij deze taak niet meer naar zijn beste vermogen uitvoeren. Daarom heeft Johan ervoor gekozen om een interne coach aan te stellen: Hans. Pastiel heef inmiddels kennis gemaakt met Hans. En heeft hem leren kennen als een hele sociale en rustige man, die de werknemers op een prettige manier coacht in hun werkzaamheden.

Bij Poldergenot is er altijd ruimte voor verhalen van werknemers. Dit resulteert in een prettige en open werksfeer, waarin mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. Zo ook René. Hij werkt hier met veel plezier en kan zich geen leukere baan wensen.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.