Pastiel Cases Ibra Fall

Ibra Fall

Ibra: “Je bent nooit te oud om te leren!”

De 52-jarige Ibra Fall is een vrolijke, enthousiaste man. Hij vertelt graag over zijn werk bij Provincie Fryslân, op locatie het Swettehûs in Leeuwarden. In dit pand worden verschillende bruggen op afstand bediend. Als huismeester zorgt Ibra ervoor dat alles in en rondom het gebouw ‘op rolletjes loopt’. Hij ontvangt gasten en is verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand. Ook zorgt hij ervoor dat er altijd genoeg voorraad is. Van koffiebonen tot aan printpapier.

Rust!

Ibra komt van oorsprong uit Senegal. 19 jaar geleden verhuisde hij naar Nederland. Ibra: “Toen ik naar Nederland kwam heb ik eerste jaren in Amsterdam gewoond. Inmiddels woon ik, samen met mijn vrouw en drie kinderen, in Wommels. Dit is wel een groot verschil met Amsterdam. Het is hier veel rustiger. We zijn hier gaan wonen vanwege de kinderen. We willen hen in een rustige omgeving laten opgroeien.”

Werkloos

De rust is niet de enige reden om naar Friesland te verhuizen. Ibra heeft verschillende banen gehad in Amsterdam. Zo werkte hij als bezorger bij TNT Post (inmiddels PostNL) en als hulpkok op Schiphol. Ibra: “Door de crisis was er ineens geen plek meer voor mij, ondanks mijn vaste contract.” Het lukt hem vervolgens niet om werk te vinden. Daarom besluit hij samen met zijn gezin te verhuizen naar Friesland. Volgens Ibra zijn hier meer mogelijkheden. Op zowel woon-als werkgebied. Toch lukt het ook hier niet om werk te vinden. Via de gemeente komt hij daardoor in contact met Pastiel. Samen met zijn jobcoach Simone lukt het om een Werkervaringsplek (WEP) te regelen bij het Swettehûs.

Succes

Deze werkplek blijkt een groot succes! Monique is een collega van Ibra en vertelt: “We zijn erg blij met Ibra. Hij is een harde werker. Ibra had nog geen ervaring als huismeester, maar hij doet zijn werk ontzettend goed. Hij is altijd vrolijk en ontzettend leergierig. Bij ons krijgt hij de tijd om uit te zoeken waar zijn kwaliteiten liggen en de ruimte om te leren. ”Ibra vult aan: ”Ik wil graag zoveel mogelijk uit deze werkervaringsplek halen. Inmiddels heb ik verschillende cursussen gevolgd: Excel, BHV en VCA (dit heeft te maken met veiligheid). Ook ben ik momenteel bezig om mijn staatsexamen Nederlands te halen. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren. Ik ben dankbaar voor deze kans en grijp deze met beide handen aan!”

Na deze werkervaringsplek wil Ibra zijn eigen meubels gaan maken. Tot die tijd heeft hij het ontzettend naar zijn zin bij het Swettehûs.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.