Pastiel Cases Gerard Knipper

Gerard Knipper

Gerard: “Er wordt bij het Z-gebouw gekeken naar mijn persoonlijkheid en naar wat ik wil. Ik krijg de ruimte en ik word uitgedaagd om goed na te denken over wat ik wil leren en bereiken.”

Gerard Knipper werkt bij het Z-Gebouw in Leeuwarden. Hij zit hier helemaal op zijn plek. Maar voordat hij hier aan het werk kon, heeft hij verschillende omwegen moeten maken. Na zijn opleiding kon hij maar geen passend werk vinden. Maar… hij gaf de moed zeker niet op!

GerardVanuit zijn opleiding DTP (grafische vormgeving) ging Gerard Knipper aan de slag bij een drukkerij. Maar hij was eigenlijk nog niet uitgeleerd en besloot daarom een vervolgopleiding (Multimedia & Productie) te volgen. Hij rondde ook deze opleiding af en ging actief solliciteren. Gerard schreef zich in bij verschillende uitzendbureaus, schreef vele sollicitatiebrieven, maar op deze manier kwam hij niet in zijn werkveld terecht. Helaas kreeg hij de ene na de andere afwijzing, omdat hij simpelweg nog niet genoeg ervaring had. Hierdoor kon Gerard geen portfolio opbouwen.

Van alle markten thuis

Daarom besloot hij te solliciteren op andere functies. Hij moest tenslotte toch geld verdienen! Hiker (auto’s van en naar hun bestemming brengen) bij een autoverhuurbedrijf, vrijwilliger bij een gehandicaptenorganisatie, planner bij een bank. Voor al deze functies draaide Gerard zijn hand niet om. Bij elke organisatie leerde hij wel iets nieuws. Totdat op een bepaald moment zijn contract bij zijn laatste werkgever niet werd verlengd. Hij belande in de WW (Werkeloosheidsuitkering). Via de gemeente kwam hij bij Pastiel terecht.

Werkervaringsplek

Gerard: “Rond diezelfde periode kon ik bij de onderneming van mijn broer aan het werk. Ik werd gevraagd om te helpen met grafische opdrachten. Vanwege de groei van het bedrijf, werd er steeds vaker een beroep op mij gedaan. Voor mij was dit dé kans om eindelijk in mijn vakgebied aan het werk te gaan, mijn portfolio te vergroten én mijzelf te ontwikkelen. Samen met Pastiel ben ik in gesprek gegaan om te kijken wat de mogelijkheden waren. En zo begon ik aan mijn eerste werkervaringsplaats, waarna ik meteen een contract verdiende. Dit is een mooie manier om je werkervaring op te bouwen.” Door een reorganisatie kon Gerard niet langer bij zijn broer blijven werken. Hij belandde wederom in de WW en vervolgens in de bijstand. Hij solliciteerde, werd uitgenodigd voor gesprekken, maar zonder resultaat. Gerard: “Via Pastiel heb ik diverse speeddates met bedrijven gehad en hulp gekregen met het maken van een goede motivatiebrief en tips voor een goede overzichtelijke CV.”

De aanhouder wint

Gerard vervolgt: “Via mijn broer kwam ik in contact met een nieuwe onderneming in het voormalig Waterleiding gebouw aan het Zaailand in Leeuwarden; het  Z-gebouw. Dit is een bedrijf met diverse werkruimtes, flexwerkplekken en vergaderruimtes. Een onderdeel hiervan is Grand Café Z. Mijn jobcoach vanuit Pastiel heeft mij heel goed geadviseerd en begeleidt tijdens deze gesprekken met het Z-Gebouw. Samen hebben we geregeld dat ik eerst via een werkervaringsplaats kon beginnen. Na het doorlopen van de werkervaringsplaatsing heb ik een tijdelijk contract gekregen bij Grand Café Z. Ik ben nu binnen het Z-Gebouw verantwoordelijk voor Multimedia vormgeving & Marketing. Ik heb het heel erg naar mijn zin!”

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.