Pastiel Cases Dana de Bruijn

Dana de Bruijn

Dana: “Het is enorm fijn om op eigen benen te kunnen staan.”

Dana de Bruijn is een vlotte dame. Ze heeft een prachtige dochter van vier waar ze trots op is. Via Pastiel is zij aan het werk gegaan bij Astrea, een productiebedrijf in Joure. Astrea levert systemen voor de zakelijke markt. Ze pakt hier verschillende werkzaamheden op. De collega’s van Astrea zijn blij met haar!

Dana productieDana zit weer goed in haar vel. Dat is een tijd lang anders geweest. Na de bevalling van haar dochter ging het niet goed met haar gezondheid. Ze kwam thuis te zitten. Op een gegeven moment is ze tóch weer opgekrabbeld. Ze wilde graag weer iets doen en opnieuw onder de mensen komen. Voorheen werkte ze in de detailhandel als filiaalleider. Dat heeft ze 13 jaar lang gedaan. Dat wilde ze niet meer. Pastiel heeft met haar meegedacht om iets anders te vinden. Na een starttraject bij Pastiel kon zij aan de slag bij Astrea. Ze had nog maar weinig ervaring met productiewerk, maar ze wilde het zeker proberen! In het begin vond ze het best spannend, maar al snel vond ze haar draai bij Astrea.

Uit de uitkering

Dana vertelt: “Ik ben hier eerst 9 uren per week aan het werk gegaan. Inmiddels is dat uitgebouwd naar 24 uren, verdeeld over vier dagen. Dit bevalt mij goed. Ik doe voornamelijk productiewerk. Daarnaast sta ik ook achter de receptie. Ik neem de telefoon aan en beantwoordt mails. Soms stuur ik ook mijn collega’s aan op de werkvloer. O ja, ik hou ook nog de uren bij van het personeel. Het werk is heel divers. Dit vind ik fijn. Alleen productiewerk doen is voor mij iets te eentonig. Ik ben blij met mijn baan. Het is in balans, waardoor ik thuis rust kan creëren. Mijn dochter gaat nu voor het eerst naar school, dat is best nog even wennen. Als dat goed loopt kijk ik wel weer verder. Door weer onder de mensen te zijn ben ik weer uit mijn schulp gekropen. Een van mijn doelen was om uit de uitkering te komen. En dat is gelukt. Hier ben ik ontzettend trots op! Het is enorm fijn om op eigen benen te kunnen staan.”

Samenwerking

Laura is administratief medewerker bij Astrea en vertelt: “Ons bedrijf bestaat voornamelijk uit mensen die via Pastiel bij ons aan het werk zijn. Onze samenwerking met Pastiel is ontzettend goed. Korte lijnen en snel schakelen. Naast vaste werkplekken bieden wij ook werkervaringsplekken aan. Hierdoor kunnen kandidaten onderzoeken en productiewerk iets voor hen is. Je merkt vaak al na een dag of twee of mensen productiewerk ‘in de vingers’ hebben. We hebben hier veel verschillende nationaliteiten rondlopen. Op dit moment werken hier bijvoorbeeld mensen uit Syrië en Mongolië. De spreektaal is hier Nederlands. Dat werkt voor iedereen goed. Zo leren mensen met een andere nationaliteit de Nederlandse taal het snelst! Mochten bedrijven overwegen om met Pastiel kandidaten te gaan werken, dan moeten ze eerst goed kijken of het de werkzaamheden bij de kandidaat past. Ik denk niet dat elk bedrijf geschikte werkzaamheden heeft voor kandidaten. Je moet mensen wel de ruimte geven om te leren. En de tijd nemen om ze op te leiden. Als je als bedrijf eenmaal de keuze hebt gemaakt om ervoor te gaan, dan kun je ontzettend veel uit de samenwerking halen!”

Ontwikkeling

Niels Dijkstra was gedurende het Pastiel traject de jobcoach van Dana. Hij vertelt: “Toen ik Dana net leerde kennen was ze een heel ander persoon. Kwetsbaar en timide. Ik heb haar de afgelopen maanden enorm zien ontwikkelen. Inmiddels is zij in dienst bij Astrea en ben ik niet meer langer haar jobcoach. Maar mocht zij in de toekomst nog eens een vraag hebben of hulp nodig hebben, dan weet ze mij te vinden! Jobcoaches van Pastiel geven regelmatig trainingen aan kandidaten. Soms is er bij ons geen ruimte op kantoor om een training te geven. Wij mogen dan gebruik maken van een ruimte bij Astrea. Nóg een mooie bijkomstigheid van onze samenwerking. Fantastisch om te zien hoe Dana dan de rol van gastvrouw op zich neemt. Zij verzorgt dan de thee en koffie voor de kandidaten van de training. Zij heeft zich van kwetsbare vrouw ontwikkeld naar een trotse moeder én werknemer. Al met al is Dana een mooi voorbeeld voor andere kandidaten. Ze is opgekrabbeld en gaat er weer voor!”

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.