Pastiel Kandidaten Het Pastiel traject

Het Pastiel traject

Samen op weg naar werk

Het Pastiel traject is maatwerk. We kijken naar wat jíj nodig hebt om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Er is heel veel mogelijk!

Het Pastiel traject begint met:

  • Een kennismakingsgesprek met jouw persoonlijke jobcoach van Pastiel.
    Tijdens dit gesprek willen we je beter leren kennen. We willen graag weten wat je laatste werkervaring is. Hoe je thuissituatie is en hoe je zelf denkt over terugkeren naar de arbeidsmarkt.
  • We leggen vervolgens uit wat Pastiel voor je kan betekenen en wat we van jou verwachten.
  • Het doel van Pastiel is altijd om samen met jou een betaalde baan te vinden waarmee je geheel of gedeeltelijk uit de bijstand komt, voor langere tijd. Een traject bij Pastiel duurt maximaal een jaar. Er zijn uitzonderingen mogelijk als we met elkaar inschatten dat een verlenging van een traject een betaalde baan gaat opleveren.

Trainingen

Onderdeel van het Pastiel traject is in de meeste gevallen de basistraining ‘Op weg naar Werk’. Tijdens deze training helpen we met het maken van een actueel CV, met je profiel op werk.nl en het maken een beroepskeuzetest. De training is wekelijks en duurt meestal vijf weken. Daarnaast verzorgt Pastiel het ‘Jobcenter’. Deze groepstraining is gericht op het vinden van een baan en zaken die daarbij komen kijken. Aan bod komt bijvoorbeeld: Hoe bel ik met een werkgever? Hoe werkt een uitzendbureau? Of wat schrijf ik in mijn motivatiebrief? Deze training is praktisch ingericht, met als doel het vinden van een betaalde baan.

Plaatsing

Pastiel heeft als doel om jou te begeleiden naar duurzaam, regulier, betaald werk. De plaatsing bij een passend bedrijf in een passende functie is dan ook de afronding van het Pastiel traject. Onze accountmanagers weten precies welke bedrijven behoefte hebben aan welke medewerkers. Als je werk hebt gevonden, dan blijf je nog drie maanden bij Pastiel in beeld. 

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.