‘Dat had ik veel eerder moeten doen’

Andrea Reitsma (36) is geboren en opgegroeid in Heerenveen. Na enkele omzwervingen woont ze sinds kort weer in Heerenveen. Ze werkt in haar woonplaats met veel plezier bij Marijkehiem als huishoudelijk medewerker. Na 15 jaar bij Empatec te hebben gewerkt, is ze in oktober 2022 via Pastiel hier gedetacheerd. Het is een echte ‘supermatch’; Marijkehiem heeft haar namelijk in april 2023 een contract aangeboden!

De knop om

Andrea wilde zich al een aantal jaren verder ontwikkelen, met een baan met meer verantwoordelijkheden en zelfstandigheid. Maar ze durfde de stap niet te zetten. Pas na haar maagverkleining ging bij haar de knop om. “Ik realiseerde me dat ik niet langer wilde vasthouden aan wat vertrouwd was, maar dat ik voor mezelf moest kiezen en mijn eigen weg moest gaan.”
Ze pakte zelf de regie en ging in gesprek met haar jobcoach om te kijken welke mogelijkheden er voor haar waren buiten Empatec. Pastiel ging op zoek naar een passende baan voor haar en kwam in contact met Alliade en van het één kwam het ander. Andrea kon aan de slag bij de locatie Marijkehiem, een woonzorglocatie voor ouderen.

Trots

Andrea is trots en blij dat ze deze stap heeft gezet. “Dat had ik veel eerder moeten doen”.
Haar leidinggevende Vincent Muurling vult aan. “Andrea is sinds ze bij Marijkehiem werkt helemaal opgebloeid, ze geniet van haar werk en de contacten met de bewoners en collega’s. Ze past goed in het team en we zijn erg blij met haar.” Hij had geen eerdere ervaringen met Pastiel, maar is zeer te spreken over de samenwerking.

Toekomstdroom

Andrea is een alleenstaande moeder van een zoon van 15. Ze hoopt dat ze binnenkort meer uren kan gaan werken bij Marijkehiem zodat ze meer zekerheid en structuur krijgt. Ze voelt zich hier thuis en geniet enorm van haar werk en de contacten met de bewoners en haar collega’s.

Persmuskiet

Naast haar werk heeft Andrea nog een passie en dat is fotografie. Ze maakt altijd en overal foto’s. Haar familie noemt haar dan ook lachend “de persmuskiet”. Ze wil in de toekomst deze hobby graag verder ontwikkelen. De tips van de fotograaf die haar voor dit interview vastlegt, worden dan ook met open armen in ontvangst genomen.