Pastiel Ervaringen Sierdhenk Stellingwerf – mede-eigenaar Nota Wapeningsstaal

Sierdhenk Stellingwerf – mede-eigenaar Nota Wapeningsstaal

“Auke past ontzettend goed bij ons bedrijf!”

Pastiel kandidaat Auke van der Molen werkt sinds kort als lasser bij Nota Wapeningsstaal in Bolsward. Het bedrijf levert diverse prefab wapening en betonvlechtwerken voor utiliteitsbouw, weg- en waterbouw of woningbouw. Auke heeft het hier erg naar zijn zin. Doordat Pastiel, Nota en AB Vakwerk goed hebben samengewerkt, is het gelukt om Auke binnen een paar dagen aan deze baan te helpen.

Werken met de handen

Pastiel kandidaat Auke van der Molen: “Ik zat al drie maanden zonder werk. Om die reden was ik aangemeld bij Pastiel. Al vrij snel had mijn Pastiel jobcoach goed nieuws: ik mocht kennismaken met Nota. Ik was meteen enthousiast. Van jongs af aan werk ik altijd al graag met mijn handen. Leren vond ik maar moeilijk. Ik was dan ook blij dat ik op de middelbare school verschillende praktijkvakken kreeg. Eén daarvan was lassen. Dit werk past helemaal bij mij!”

Match

Sierdhenk Stellingwerf is, samen met zijn twee compagnons, eigenaar van Nota Wapeningsstaal. “Vanwege de drukte zochten wij een extra lasser voor seriematig, repeterend werk. Ik heb toen contact opgenomen met Irene Winter. Zij is accountbeheerder bij AB Vakwerk in Sneek; een specialist in arbeidsbemiddeling. Wij werken al jaren samen. Ze weten wat voor type werknemer wij zoeken en de match wordt altijd snel gemaakt. Dat Auke een Pastiel kandidaat is, is voor ons juist van toegevoegde waarde. Auke haalt veel plezier uit het repeterende werk. Hij is een harde werker en past goed bij ons bedrijf. Als het zo uitkomt, zou ik zo weer iemand via Pastiel aannemen!” vertelt Sierdhenk.

Pastiel

Accountbeheer AB Vakwerk Irene Winter: “Sierdhenk gaf heel specifiek aan dat ze iemand zochten voor repeterend werk. Ik moest hierdoor meteen aan Pastiel denken. Pastiel zoekt werk voor kandidaten die vaak net even een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken. Ik heb de vraag uitgezet bij de jobcoaches van Pastiel en kreeg vrijwel meteen antwoord. Pastiel kandidaat Auke; hij werkt graag met zijn handen en doet bij voorkeur repeterend werk. Ik dacht: dat zou wel eens een goede match kunnen zijn! Inmiddels heeft Auke een halfjaar contract gekregen bij Nota, een fantastische uitkomst. Voor Auke, Pastiel, Nota én AB Vakwerk!”

Tussen de kennismaking en de eerste werkdag van Auke zijn maar een paar werkdagen verstreken. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen Nota, AB Vakwerk en Pastiel.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.