“Samer is een harde werker!”

Pastiel Ervaringen Ruurd Toren – Eigenaar Hema Franeker

Ruurd Toren – Eigenaar Hema Franeker

“Samer is een harde werker!”

De 33-jarige Syrische Samer Kurdi werkt bij de Hema in Franeker. Ruurd Toren is de eigenaar van deze Hema en vertelt: ”Toen Pastiel jobcoach Margaret van der Mei vroeg of ik kandidaat Samer een werkervaringsplek (WEP) wilde aanbieden, stond ik hier meteen voor open.”

Match

Pastiel kandidaat Samer: “In Syrië had ik een eigen winkel, in het centrum van Aleppo. Ik verkocht boeken en cadeauartikelen. Ik had dus al ervaring met klanten helpen. Dit komt dus mooi van pas bij de Hema. Ik vind het een fijne winkel. Ik vul de schappen, help mensen aan de kassa. En als een klant iets niet kan vinden, dan wijs ik diegene waar het product staat. Het allerleukste aan mijn werk vind ik het contact met klanten. Soms is het wel een beetje lastig om een praatje te maken. Intussen kan ik de Nederlands taal goed spreken en verstaan. Maar Fries is soms moeilijk te volgen. Ik ben heel blij met mijn collega’s. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en wil graag nog heel lang bij Hema blijven werken.”

Mooi resultaat

Ruurd: “Samer is heel flexibel. Hij werkt wanneer het nodig is, ook op feestdagen. Hij krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Echt een mooi resultaat! Zijn Nederlands is met stappen vooruit gegaan sinds hij hier werkt. Samer is een harde werker. Ik ben zó tevreden dat hij een contract van 32 uren heeft gekregen. Ik sta zeker open voor andere Pastiel kandidaten in de toekomst!”

Terug naar alle referenties

Neem contact op met Pastiel

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.