"Pastiel zorgde voor een vlotte en persoonlijke begeleiding en hielp me bij mijn personeelsvraagstuk. Heel fijn!”

Pastiel Ervaringen Hendrik-Jan Boerrigter – Eigenaar Motor Experts in Menaldum

Hendrik-Jan Boerrigter – Eigenaar Motor Experts in Menaldum

“Pastiel zorgde voor een vlotte en persoonlijke begeleiding en hielp me bij mijn personeelsvraagstuk. Heel fijn!”

In 2012 begon Hendrik-Jan de motorzaak in Menaldum en al snel moest er uitgebreid worden. Ze startten een verbouwing en eind 2016 was de verbouwing klaar. Een mooie, grote en professionele motorzaak als resultaat. “Dat betekende dat ik ook snel weer op zoek was naar een extra kracht”, vertelt Hendrik-Jan. “Mijn insteek was niet direct iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Ik had gewoon een goede werknemer nodig. Maar toen Pastiel op mijn pad kwam werd het aannemen van iemand met afstand tot de arbeidsmarkt wel aantrekkelijk gemaakt.

Voordelen

De kandidaat van Pastiel, Marco Peters, kreeg een proefplaatsing met behoud van uitkering en Hendrik-Jan kreeg een werkvoucher van €3000,-. Daarnaast werd Marco geholpen om weer terug te komen op de arbeidsmarkt. Hendrik-Jan: “Ik sta er niet bij stil dat mijn werknemer nu bij Pastiel vandaan komt en een verleden heeft. Iedereen heeft iets meegemaakt en ik vertrouw hem.”

Pech

“Eigenlijk had ik gewoon pech”, vertelt Marco Peters, 43 jaar oud. “Ik had een leuke baan, maar leed aan het chronisch vermoeidheidssyndroom. Dat is een syndroom met vage klachten maar een slopende impact op mijn leven. Ik kon niks meer, waardoor ik 12 jaar lang thuis kwam te zitten. Via de bijstand kwam ik op een gegeven moment in contact met Pastiel. Ik moest met simpele werkzaamheden beginnen. Dit was niet altijd even leuk, maar ik vond het wel gezellig om weer collega’s te hebben. Toen werd ik gebeld door Motor Experts. Hendrik-Jan kende ik al een tijd en hij bood me een baan aan. Het maakte mijn leven weer een stukje leuker.

© Jaap van der Galiën van der galien

Op de foto: Marco Peters

Begeleiding van Pastiel

“De begeleiding vanuit Pastiel was goed”, aldus Hendrik-Jan. “Na het eerste contact kwam jobcoach Margaret van der Mei gelijk langs. Het contact ging lekker vlot, was professioneel en er was geen rompslomp. De jobcoach bleef gedurende het gehele traject het aanspreekpunt en alles werd goed begeleid. Perfect. Mocht ik ooit nog een keer in deze situatie zitten, zal ik zeker aan Pastiel denken.” Ook Marco heeft dit zo ervaren en er veel aan gehad: “Pastiel zorgde voor een hele vlotte en persoonlijke begeleiding van het proces. Dat heeft me gelukkig een eind op weg geholpen”.

© Jaap van der Galiën van der galien

Op de foto: Hendrik-Jan Boerrigter

Terug naar alle referenties

Neem contact op met Pastiel

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.