“Ik had nog niet eerder van Pastiel gehoord, maar ik was meteen enthousiast."

Pastiel Ervaringen Monique Pieterse – Manager Production bij Elis Cleanroom

Monique Pieterse – Manager Production bij Elis Cleanroom

“Wij vinden het belangrijk dat wij als bedrijf bijdragen aan de maatschappij, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden.” 

Sieta Westra-Wijtsma (51 jaar) werkt bij Elis Cleanroom. Het bedrijf ontzorgt in veiligheid en hygiëne. De organisatie heeft wereldwijd verschillende vestigingen. Sieta werkt op de vestiging in Bolsward. Via Pastiel werkt ze hier in een cleanroom. Een functie die goed bij haar past!

Slechtziend

Sieta aan het werk

Zo op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand. Toch heeft Sieta een oogafwijking. Hierdoor heeft ze minder zicht dan andere mensen. Ondanks haar slechtziendheid redt Sieta zich prima. Sieta: “Ik draaide vroeger al prima mee in het gezin. Ik ging gewoon naar school, soms met hulp van Bartiméus (stichting voor mensen die slechtziend of blind zijn). Pas in de puberteit liep ik soms tegen dingen aan die ik niet kan. Bijvoorbeeld autorijden of racefietsen. Maar ach, ik red me prima en heb mezelf nooit in een hokje geduwd.”

Mensen helpen

Sieta heeft de opleiding Mdgo AW gevolgd (voorloper van de opleiding Sociaal Pedagogisch werk). Ze werkt graag met mensen met een verstandelijke beperking. Sieta: “Ik heb wel geprobeerd om in mijn vakgebied werk te vinden, maar daarvoor moet je mobiel zijn. Met cliënten de stad in, of naar het ziekenhuis. Ik moest dat al snel laten varen, want ik heb geen rijbewijs. Door de jaren heen heb ik verschillende werkzaamheden geprobeerd. Werken op een administratie, in een ziekenhuis, vrijwilligerswerk. Helaas kon ik nergens voor een langere periode blijven. Soms dacht ik: ik stop met solliciteren. En dan kwam er toch altijd wel weer iets op mijn pad.”

Werkplek bieden

Monique Pieterse

Op een gegeven moment werd Sieta via de gemeente aangemeld bij Pastiel. Sieta: “Mijn Pastiel-jobcoach Carolien heeft mij geholpen om mijn CV te actualiseren en ze heeft verschillende werkgevers benaderd. Waaronder Elis Cleanroom. Monique Pieterse, Manager Production bij Elis Cleanroom: “Ik had nog niet eerder van Pastiel gehoord, maar ik was meteen enthousiast. Wij vinden het belangrijk dat wij als bedrijf bijdragen aan de maatschappij, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. Wij denken dat als alle bedrijven dit doen, er ook geen sprake meer is van een afstand.”

Kans

Sieta: “Na de kennismaking mocht ik proefdraaien op alle afdelingen. Ik kwam ik tot de conclusie dat ik graag in een cleanroom wil werken, hier kom ik het beste tot mijn recht. Hier vouwen en pakken wij kleding in voor klanten. Katrina de Boer, Sieta haar teamleider: “Sieta heeft een vergrootglas nodig om de kleding te controleren. Dat is het enige waarin zij zich onderscheid van haar collega’s. Verder draait ze gewoon mee in het team. Sieta compenseert haar slechtziendheid met zoveel enthousiasme en motivatie, dat ze wordt omarmt door de groep. Sieta sluit trots af: “Ik ben ontzettend blij dat Elis Cleanroom mij een kans heeft gegeven. Ik zou mijn werk echt niet willen missen.“

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.