"Wij willen mensen die nog niet in het arbeidsproces zitten een kans geven om weer in het bedrijfsleven te raken. Met Paulina is dat nu gelukt!”

Pastiel Ervaringen Fedde Bergsma, manager bedrijfsvoering bij Melkweg | Fritom

Fedde Bergsma, manager bedrijfsvoering bij Melkweg | Fritom

Fedde Bergsma, bedrijfsmanager Melkweg | Fritom: “Wij willen mensen die nog niet in het arbeidsproces zitten een kans geven om weer in het bedrijfsleven te raken. Met Paulina is dat nu gelukt!”


Paulina van Dantzig werkt inmiddels zeven maanden bij Melkweg | Fritom in Bolsward. Dit is een logistieke dienstverlener in vloeibare levensmiddelen. Paulina werkt hier als administratief medewerker. Zij heeft inmiddels haar draai helemaal gevonden binnen de organisatie en kan het goed vinden met haar collega’s.

Paulina vertelt: “Voordat ik bij Pastiel terecht kwam, ging het niet zo goed met mij. Gelukkig heb ik samen met Pastiel deze baan gevonden. Het werk brengt mij veel; structuur en socialiteit. Ik sta op tijd op, ga mijn huis uit, en kom weer onder de mensen. Elke dag weer. Dat werkt voor mij heel goed! Zonder baan heb ik geen ritme, kom ik de deur niet uit en word ik depressief. Dat heb ik eerder al ondervonden. Ik werk nu 16 uren per week, verspreid over vier ochtenden. Ik zou dit wel willen opbouwen naar 20 uren. Ik tast af waar mijn grenzen liggen. Als ik eenmaal 20 uren werk, dan kijk ik of het nog meer opgebouwd kan worden, maar dat weet ik nu nog niet. Ik zet kleine stapjes.”

Mensen een kans geven
Fedde Bergsma, manager bedrijfsvoering bij Melkweg | Fritom vertelt: “Wij hadden een aantal administratieve werkzaamheden die door verschillende mensen ‘erbij’ werden gedaan. Hierdoor was er voor hen te weinig tijd om andere werkzaamheden op te pakken. Dat was voor ons de aanleiding om een nieuwe collega te zoeken. Veel mensen willen een fulltime baan op administratief gebied. Daar hebben wij dan net weer niet genoeg uren voor. Daarom hebben we onze vraag uitgezet via Pastiel. Paulina werd als kandidaat aangedragen, zij paste in het profiel. Via Pastiel is zij hier aan de slag gegaan. Inmiddels is ze nu bij ons in dienst. We hadden nóg een goede reden om Paulina aan te nemen…We zijn een groot bedrijf, één van de grootste in Bolsward. Dan heb je als onderneming een bepaalde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij willen mensen die nog niet in het arbeidsproces zitten een kans geven om weer in het bedrijfsleven te raken. Met Paulina is dat nu gelukt!”

Ruimte om te leren
Fedde: “Ik vind het belangrijk dat Paulina vragen stelt en er niet te lang mee rond blijft lopen. In het begin vond zij dit heel spannend. Dat gaat steeds beter! Er is hier ruimte voor fouten, als je het maar aangeeft. We lossen het dan met elkaar op, met wederzijds respect. Echt positief om te zien hoe beheerst Paulina nu reageert als iets niet goed gaat.” Paulina vult aan: “Mijn collega Yvonne werkt net als ik op de administratie. Door goed op haar te letten en dingen te proberen kom ik er nu meestal zelf wel uit. Soms sluipen er kleine foutjes in mijn werk als ik even niet goed oplet. Eerder vond ik het heel vervelend om dit te melden en raakte ik in paniek. De tranen sprongen mij dan in de ogen, ik wilde dan het liefst direct naar huis. Nu heb ik dat niet meer. Ik denk nu vaak: ik heb met cijfers te maken, een typefout is zo gemaakt. Dan probeer ik het gewoon weer opnieuw!”

Positieve sfeer
Fedde: “Toen Paulina hier begon zaten we op een andere locatie. Onlangs zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie. Hierdoor is een enorm positief verschil ontstaan in verschil in sfeer en beleving.” Paulina: ”Op de vorige locaties werkten we met hetzelfde aantal mensen op een kleiner oppervlak. Ik werkte toen in een aparte ruimte omdat ik niet goed tegen prikkels kan. Ik had toen heel weinig contact met collega’s.” Fedde vervolgt: “Op deze locatie hebben we geen alternatieve werkruimte voor Paulina, dus het was wel spannend hoe dat zou uitpakken.” Paulina: “We werken nu met vier mensen aan één kantoorblok. De bureaus zijn groter en we zitten niet echt dicht op elkaar te werken, dus het gaat prima. Ik heb nu veel meer contact met mijn collega’s. Als er iets is kan ik meteen om hulp vragen.” Fedde: “Ik zie dat sinds de verhuizing ieder z’n eigen plek vindt in het team. Vooral Paulina. Bijzonder om te zien wat voor een positieve uitwerking een nieuwe werkomgeving kan hebben op een team.”

Waardevol
Fedde: “Wij zijn heel tevreden over Pastiel, ook over de begeleiding. Het traject met Pastiel is nu afgerond, maar ik weet zeker dat ik zó weer contact kan opnemen met Pastiel jobcoach Carolien als er iets is. Ik kan het andere bedrijven zeker aanraden!” Paulina: “Mijn hoogtepunt is dat ik mijn draai in het bedrijf heb gevonden. Ik had nooit verwacht dat ik er zo tussen zou komen. Ik heb het eerst allemaal een beetje van een afstand bekeken. E nu krijg ik steeds meer praatjes met iedereen, dat vind ik toch wel heel waardevol. Ik heb leuke collega’s, we hebben het leuk met elkaar. Elke dag gaat het steeds een beetje beter!”

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Pastiel? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Pastiel nieuws kunnen mailen.