Pastiel Verzuim en outplacement

Verzuim en outplacement

Verzuim

Wat biedt Pastiel uw organisatie?

Pastiel levert u een oplossing voor uw personeelsprobleem. U kunt ook bij ons terecht als u een werknemer in dienst heeft die ziek is. Wanneer dit vaker gebeurt of wanneer er sprake is van een langdurige ziekmelding, is Pastiel hierin een professionele partner als het gaat om verzuim 1e en 2e spoor.

U wordt hierin door ons ontzorgd maar blijft betrokken en voldoet aan de verplichtingen in het verzuimdossier. Pastiel biedt u één aanspreekpunt vanuit de organisatie, is laagdrempelig en vooral praktisch gericht op oplossingen voor u als werkgever en ook de werknemer. Pastiel is gedreven, praktisch en met de blik vooruit.

Uniek concept verzuim met vakbedrijven Empatec

Pastiel is onderdeel van Empatec, samen hebben wij een belangrijke gemeenschappelijke kernwaarde: Passie voor mensen Onze centrale doelstelling is mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, inkomen, zelfstandigheid, identiteit en groei te bieden. Bij Pastiel benutten we de vakbedrijven van Empatec voor onze ontwikkel- en re-integratie doelen. Empatec benut de kerncompetentie van Pastiel: ‘Mensen dichter bij de arbeidsmarkt brengen en naar regulier werk begeleiden’. Deze unieke samenwerking biedt mensen een toekomst met perspectief.

Wet Verbetering Poortwachter

Als werkgever heeft u te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. Onderstaand schema laat zien welke stappen er gezet moeten worden in het ziekteproces van uw zieke werknemer. Pastiel regisseert niet in het dossier, daar is de arbodienst voor. Pastiel is echter wel een van de vele partijen die we tegen komen als het gaat om (langdurig) verzuim. Op het moment dat de bedrijfsarts, werkgever en werknemer twijfelen over volledige en duurzame terugkeer in het eigen werk, kan Pastiel ingeschakeld worden voor begeleiding naar een andere baan bij een andere werkgever. U schakelt een arbeidsdeskundige in om te bepalen of deze stap gezet mag worden in het dossier.

Dienstverlening verzuim 1e en 2e spoor

Als uw werknemer ziek wordt en het niet zeker is of de bestaande functie nog wel kan worden uitgevoerd, bent u verplicht andere arbeid aan te bieden. Dit kan binnen uw eigen bedrijf of bij een andere werkgever. Volgens de Wet verbetering Poortwachter moet er eerst worden onderzocht of de zieke werknemer bij zijn huidige werkgever kan terugkeren, in eerste instantie in de eigen functie. Is dit niet mogelijk? Dan wordt er gekeken naar een andere functie binnen het eigen bedrijf. Dit wordt ook wel het 1e spoor genoemd. Lukt het niet de werknemer bij zijn huidige werkgever aan passende arbeid te helpen, dan moet de werkgever samen met de werknemer op zoek naar passende arbeid bij een andere werkgever. Dit wordt het 2e spoor genoemd. Pastiel verzuim 1e en 2e spoor biedt hiervoor de beste begeleiding en oplossing.

Verzuim 1e spoor

Pastiel re-integratie heeft hiervoor een uniek concept, namelijk de vakbedrijven van Empatec. Uw werknemer kan tijdelijke vervangende werkzaamheden verrichten onder het dak van Pastiel/Empatec of een andere organisatie. De coach zoekt samen met uw werknemer een passende plek waarbij rekening gehouden wordt met het advies van de bedrijfsarts en/of de arbeidsdeskundige. De coaches van Pastiel hebben expertise om uw werknemer op de vervangende werkplek zo goed mogelijk te begeleiden, met als doel; terugkeer in het eigen werk niet haalbaar is, kan Pastiel haar bijdragen leveren in een traject gericht op het vinden van ander werk bij een andere werkgever, dit noemen we 2e spoor re-integratie.

Verzuim 2e spoor

Het woord zegt het eigenlijk al, er moet een ander spoor ingezet worden. Dit betekent dat de werknemer zijn oude werk niet meer kan uitvoeren. Er moet een andere functie gevonden worden bij een andere werkgever.

Pastiel re-integratie kan hier begeleiding bij bieden op het gebied van passende begeleiding en coaching. Wij vinden het belangrijk om de juiste match te maken tussen uw werknemer en de toekomstig werkgever.

Wij gaan zorgvuldig om met uw werknemer, kijken goed naar de belastbaarheid en de wensen op het gebied van werk. De coaches van Pastiel gaan met uw werknemer aan de slag om te onderzoeken welke mogelijkheden en kansen uw werknemer heeft op de arbeidsmarkt. Dit doen wij met een realistische en positieve kijk. Ook vinden we het belangrijk dat een negatieve spiraal wordt doorbroken. Onze werkwijze is praktisch en gericht op actie. Samen aan de slag met het vinden van de nieuwe werkplek!

Wanneer het nodig is om in een praktijksituatie te testen welke werkzaamheden fysiek mogelijk zijn, hebben wijde mogelijkheid om dit te doen binnen een van de 6 vakbedrijven van Empatec. Zo krijgen we een goed beeld van de haalbaarheid van diverse taken. Hierin zijn wij uniek in Friesland.

Outplacement

Wij zijn Pastiel!

We zijn het leukste re-integratiebedrijf van Friesland. We begeleiden en ontwikkelen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar duurzaam en regulier betaald werk. Wij verzorgen loopbaanbegeleiding en outplacementtrajecten voor middel- en laaggeschoolde werknemers. Daarnaast kun je bij ons terecht voor de invulling van vacatures, detachering en begeleid werken. Wij zorgen voor de juiste match tussen werkgever en werknemer!

Pastiel helpt bij outplacement en loopbaanbegeleiding

Het kan zomaar gebeuren dat één van jouw werknemers moet uitkijken naar een anderebaan. Bijvoorbeeld omdat er iets verandert binnen jouw organisatie. Of omdat het werk datde werknemer doet niet meer passend is. Pastiel biedt deze werknemer een traject op maat. We ontzorgen jouw organisatie. Uiteraard zorgen we ervoor dat je gedurende dit gehele traject als werkgever betrokken blijft. Dit vergroot de kans dat de werknemer op een goede manier afscheid neemt van jouw organisatie.

Voordelen voor jou als werkgever

  • Pastiel heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen op de arbeidsmarkt
  • Er is volop keuze uit verschillende assessments, passend bij het niveau en de situatie van de medewerker
  • We geven trainingen op het gebied van sollicitatievaardigheden

Meer weten? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

Contact met Pastiel

Wilt u vrijblijvend een gesprek over de invulling van uw vacatures? Of meer informatie over de Participatiewet? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Bel mij terug

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.