Pastiel Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

1. Hoe moet ik bij Pastiel komen?
Je moet zelf beoordelen wat voor jou het beste vervoermiddel is. Dat kan zijn; per fiets, per bus, per trein of met de auto. Op de website van de ANWB vind je goede routebeschrijvingen.

2. Krijg ik mijn reiskosten vergoed?
Je krijgt de kortste route aan reiskosten vergoed. Dit gebeurt achteraf. Je moet de reiskosten eerst voor maximaal twee weken voorschieten.

3. Waar laat ik mijn kinderen?
Kinderopvang moet je zelf regelen. De financiële tegemoetkoming voor kinderopvang moet je bij de belastingdienst aanvragen. Het is aan te raden om nu al te kijken naar de mogelijkheden van kinderopvang in jouw eigen woonomgeving.

4. Ik heb al (deeltijd) werk of ik heb een sollicitatiegesprek op het moment van het kennismakingsgesprek, wat nu?
Mocht dit het geval zijn, dan moet je dit melden bij een medewerker van Pastiel. Zie de achterzijde van deze folder voor het juiste telefoonnummer. Er wordt dan een nieuwe afspraak met jou gemaakt.

5. Wanneer krijg ik mijn uitkering?
Je krijgt van jouw gemeente een aparte uitnodiging voor je uitkeringsintake. Voor vragen over je uitkering kun je contact opnemen met jouw gemeente.

6. Kan ik een voorschot krijgen?
Informatie over het recht op een voorschot kun je via jouw gemeente verkrijgen.

7. Geldt het kennismakingsgesprek ook voor mij als ik arbeidsongeschikt ben of van mening ben geen arbeid te kunnen verrichten?
Ja, het kennismakingsgesprek geldt ook voor jou. Ook wanneer je vindt dat je geen arbeidsverplichting heeft, ziek bent, of andere problemen hebt, moet je op het kennismakingsgesprek komen. Neem dan zoveel mogelijk bewijsstukken mee, zoals van medisch specialisten en/of GGZ/VNN, begeleidingsafspraken met stichtingen, zoals: MEE, ZIENN, MW enz. Aan de hand daarvan kan de jobcoach van Pastiel beoordelen in hoeverre je verplicht bent deel te nemen aan het traject.

8. Wat zijn de gevolgen als ik niet kom?
Wanneer je, ondanks alles, niet op het kennismakingsgesprek komt, kan dit gevolgen hebben voor jouw uitkering. Je kunt worden gekort; dat is afhankelijk van de ernst van de gedraging, mate van verwijtbaarheid en jouw persoonlijke omstandigheden.

9. Moet mijn partner ook meekomen naar het kennismakingsgesprek?
Alleen als jouw partner ook een uitnodigingsbrief heeft ontvangen. Je mag diegene meenemen naar het gesprek als je dit prettig vindt.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.