Pastiel Nieuws Eerste ‘groene’ deelnemers gestart met nieuw leerwerktraject Grienskip

Eerste ‘groene’ deelnemers gestart met nieuw leerwerktraject Grienskip

In april 2020 zijn de eerst 12 deelnemers variërend in de leeftijd van 18 tot 64 jaar gestart met het nieuwe leerwerktraject bij Grienskip (dé sociale onderneming in het groen). Dit traject is opgezet zodat mensen die door welke reden dan ook op achterstand in de arbeidsmarkt zijn gekomen weer op weg worden geholpen om een reguliere werkplek te kunnen innemen of, als dit niet gaat lukken, toch weer via passend werk een plek in de maatschappij kunnen vinden. Het traject duurt maximaal 1 jaar.

In het leerwerktraject leren ze skills om het vak goed en veilig (VCA) te kunnen uitoefenen. ‘Werkfit’ maken noemen we dat. Daarnaast krijgen de deelnemers training in sociale vaardigheden, denk aan gestructureerd, in teamverband en met de juiste werkhouding werken. De deelnemers werken fulltime bij Grienskip en in dit traject kunnen ze middels cursussen en trainingen diverse certificaten behalen.

Samenwerking met andere partijen

Het leerwerktraject van Grienskip wordt vanuit de re-integratiekant ondersteund door Pastiel als onderdeel van Empatec en Stream als onderdeel van Caparis. Zij zorgen voor de werving van deelnemers en adviseren in het traject. Regionaal werkbedrijf Fryslân Werkt heeft het hele opleidingsprogramma financieel ondersteund.

Aeres Training Centre (voorheen Nordwin College) is verantwoordelijk voor de trainingen die in het pakket van het leerwerktraject zitten. Zij hebben de know how m.b.t. cursussen en trainingen in de openbare ruimte. Zij coördineren de verschillende cursussen en geven er zelf ook een groot aantal van.

Klaar voor een duurzame baan

Met het leerwerktraject vergroten we de kans op een duurzame baan, want uiteindelijk is dát het doel. Na een jaar dienstverband zijn onze collega’s als het goed is klaar voor die volgende stap. Dat kan binnen Grienskip zijn, maar is meestal een leuke baan bij een ander groenbedrijf. Want goed doen met groen, laat dat maar aan Grienskippers over.

Eén persoon is inmiddels uitgestroomd naar regulier werk, voor de overige zijn we nu de uitstroom mogelijkheden aan het vaststellen. Per 1 april moet iedereen op een nieuwe plek zitten. 3 deelnemers zijn vanwege fysieke redenen afgehaakt, maar inmiddels zijn er ook weer 3 deelnemers ingestapt.

Eerste certificaten vandaag uitgereikt

Vandaag hebben de eerste deelnemers certificaten voor dit leerwerktraject ontvangen voor verschillende vaardigheden: Werknemers- en Sociale vaardigheden, Arbeidsvaardigheden, VCA (veiligheid), Gezonde Werkhoudingen (Stigas), Veilig werken langs de weg, Onderhoud en veilig werken met kleine machines en de Bosmaaier basiscursus.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.