‘Ik word blij van de fijne werksfeer hier’

Marco (47, geboren en getogen in het dorp Easterlittens) is een fleurige en gedreven man met een schat aan ervaring in de groensector.  Marco’s werkreis begon jaren geleden bij sociaal werkleerbedrijf Empatec. Met zijn groene vingers is hij al jarenlang gedetacheerd via Empatec bij diverse bedrijven in de groensector.

Praktijkcertificaat MBO-2

Omdat Marco het tuin- en plantenonderhoud al vele jaren doet, heeft zijn jobcoach Minke Hettinga hem onlangs aangemeld voor het praktijkcertificaat MBO-2. Hierdoor kunnen ervaren medewerkers die niet een MBO opleiding hebben gevolgd, toch een MBO-certificaat krijgen. Na een traject van een half jaar wordt zijn harde werken en positieve inzet beloond en krijgt hij op basis van zijn ervaring en vaardigheden het MBO-2 certificaat. Marco is hier ontzettend trots op.

Zijn jobcoach Minke vult aan:  ‘Marco doet alle werkzaamheden, van onkruid wieden in de regen tot maaien met mooi weer, met evenveel plezier.  Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil altijd goed werk afleveren. Marco is een kei in zijn vak. hij heeft het MBO-certificaat absoluut verdiend!’

Groencentrum Witmarsum 

Sinds half oktober 2023 is Marco via een proefplaatsing via Pastiel aan de slag bij Groencentrum Witmarsum. Dit voldoet zo goed dat de proefplaatsing per half november 2023 overgaat in een detachering.

Groencentrum Witmarsum is een (familie)bedrijf dat maatschappelijk zeer betrokken is. Meer dan 25 jaar geleden kwamen ze in contact met Empatec en zolang hebben ze ook al collega’s van Empatec in het team. Het team bestaat inmiddels uit zo’n 60 personeelsleden.

Sander Terpstra, eigenaar van Groencentrum Witmarsum: ‘Iedereen is blij met Marco. Hij is altijd fleurig en staat voor iedereen klaar met een glimlach.’

Daarnaast is Marco ontzettend sociaal en zorgzaam. Dit beperkt zich niet alleen tot de werkvloer. Thuis fungeert hij, samen met zijn vriendin en dochter, dagelijks als mantelzorger voor zijn vader.

De klik tussen Marco en het tuincentrum blijkt dan ook goud waard.  Marco voelt zich hier sinds zijn eerste dag niet alleen gewaardeerd, maar ook thuis.

Sander: ‘Marco voelt als een lot uit de loterij.’

En Marco, hij heeft zijn plek gevonden en hoopt nog heel lang bij het tuincentrum te werken.