Pastiel Nieuws Werkzoekenden nemen een kijkje bij Gevelrenovatie- en voegbedrijf Douwenga

Werkzoekenden nemen een kijkje bij Gevelrenovatie- en voegbedrijf Douwenga

Er is veel vraag naar personeel in de gevelreiniging, in functies als hakker, voeger en industrieel reiniger. Er zijn echter veel werkzoekenden die niet goed weten wat het werk inhoudt. Hoe ziet een dag als voeger eruit? De Dienst Noardwest Fryslân, Pastiel en Manpower nodigden die werkzoekenden uit om op 4 april bij Gevelrenovatie- en voegbedrijf Douwenga in Franeker kennis te maken met functies, werkzaamheden en materialen in de gevelreiniging.


Op de foto: demonstratie en proberen van materialen en machines die gebruikt worden in de verschillende functies in gevelrenovatie

Direct vervolgafspraken

Deze manier van kennismaken met het vak werd door de deelnemers als heel prettig ervaren. Verscheidene werkzoekenden ontdekten dat dit werk interessanter is dan ze verwachtten: ‘Ik had een heel ander beeld van de werkzaamheden!’, zegt één van de kandidaten enthousiast. Er zijn direct een aantal vervolgafspraken gemaakt voor een eventuele baan, tussen Douwenga en enthousiaste kandidaten.

Begeleiding van uitkering naar arbeidsmarkt

De Dienst Noardwest Fryslân verstrekt onder andere bijstandsuitkeringen aan inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke, en ondersteunt hen bij het vinden van werk. Pastiel is een belangrijke partner in de begeleiding en ontwikkeling van werkzoekenden richting de arbeidsmarkt. Manpower bemiddelt tussen werkzoekenden en werkgevers.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.