Pastiel Werkgevers Verzuim: 1e en 2e spoor

Verzuim: 1e en 2e spoor

1e en 2e spoor heeft alles te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. Maar wat is dat nu precies 1e en 2e spoor?

1e spoor re-integratie
Wanneer een werknemer vanwege ziekte of beperkingen het eigen werk (tijdelijk) niet meer kan uitvoeren, is het nodig om een vervangende functie te zoeken waarin de werknemer wel actief kan blijven. Het invullen van vervangende werkzaamheden bij een andere werkgever noemen we het 1e spoor. Pastiel heeft hiervoor een uniek concept, namelijk de inhouse vakafdelingen. De werknemer kan tijdelijke vervangende werkzaamheden verrichten onder het dak van Pastiel/Empatec. Er kan gekozen worden uit verschillende afdelingen en locaties, wij gaan samen met de werknemer een passende plek zoeken waarbij rekening gehouden wordt met het advies van de bedrijfsarts en/of de arbeidsdeskundige.

De werknemer werkt verder aan zijn of haar re-integratie en herstel. Wanneer tijdens dit traject blijkt dat terugkeer naar eigen werk niet haalbaar is, kan Pastiel haar bijdragen leveren in een traject gericht op het vinden van ander werk bij een andere werkgever, dit noemen we 2e spoor re-integratie.

2e spoor re-integratie
Het woord zegt het eigenlijk al, er moet een ander spoor ingezet worden. Dit betekent dat de werknemer zijn oude werk nu en in de toekomst niet meer zal kunnen uitvoeren. Er moet een andere functie gevonden worden bij een andere werkgever. Wij begeleiden de werknemer hierbij. UWV heeft, naast de werkgever, ook verwachtingen van deze begeleiding, Pastiel projecten is op de hoogte van de wet- en regelgeving en de richtlijnen van UWV en kan er voor zorgen dat de werkgever niet belast wordt met sancties of premieverhogingen.

We gaan met de werknemer aan de slag om te onderzoeken welke mogelijkheden en kansen de werknemer heeft op de arbeidsmarkt. Onze werkwijze is praktisch en gericht op actie. Samen aan de slag met het vinden van de nieuwe werkplek.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Pastiel? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Pastiel nieuws kunnen mailen.