“We hebben er echt twee toppers bij gekregen.”

Pastiel Ervaringen Hermi Miedema – Manager HR-afdeling Wajer Yachts

Hermi Miedema – Manager HR-afdeling Wajer Yachts

“Het valt en staat bij de kandidaten zelf en wat dat betreft hebben we er echt twee toppers bij gekregen!”

Kennismaking met Pastiel

Hermi Miedemam manager van de HR-afdeling bij Wajer Yachts: “Voor ons was Pastiel onbekend terrein. Een collega van ons was kandidaat bij Pastiel. We wisten via via dat hij zonder werk zat, wat hij kan en dat hij daarom bij ons bedrijf zou kunnen passen. Via hem begrepen we dat er een subsidiemogelijkheid was, zo zijn we bij Pastiel uitgekomen. Wij bouwen luxe jachten en daardoor werken er mensen in verschillende disciplines, zoals jachtschilders, scheepstimmermannen, scheepstechneuten, maar ook mensen in de winterstalling. Deze collega werkt nu voor ons in de winterstalling en doet veel in het onderhoud. Dit zijn kleine technische dingen, antifouling en rompen in de was zetten en schoonmaken. Hij zorgt er kortom voor dat alles helemaal tiptop voor de klant in orde is. De ervaring met hem is heel goed en hij zit hier inmiddels al bijna drie jaar.

DSC_9718Groeiende organisatie

Op een gegeven moment heb ik weer contact gezocht met Marjan Mienstra van Pastiel, want ons bedrijf groeit gestaag en we zijn eigenlijk altijd wel op zoek naar goed personeel. Dus ik vroeg of zij misschien nog een kandidaat wist, die geschikt is voor ons bedrijf. Als Pastiel de juiste kandidaat heeft die bij ons in het bedrijf past en met de cultuur mee kan draaien dan is er een klik. Zijn er kandidaten die daar niet in passen, dan gaat het niet werken. Dat zou de enige reden zijn om niet via Pastiel te werken, het is echt afhankelijk van de kandidaat. Marjan droeg Gammaliel Castillo voor en gelukkig was die klik er. Gammaliel werkt voor ons bij de meubelmakerij binnen een klein team van vijf tot zes man. Zij maken meubelen voor de twee productielijnen, de Wajer 38 en de Wajer 55. Hij heeft nu een half jaar contract bij ons en het gaat erg goed.

Meedraaien in de bedrijfscultuur

Ik zou Pastiel zeker aanbevelen bij andere organisaties. Ik heb ook wel met verschillende organisaties gesproken die ook ervaring met Pastiel hebben. Soms zitten er kandidaten tussen die niet kunnen meedraaien in een systeem of niet passen in de cultuur van het bedrijf, door te laat te komen of toch veel ziekteverzuim. Bij ons heerst er bijvoorbeeld heel veel netheid en structuur dus daar moet je wel in passen. Valt de kandidaat daarbuiten, dan gaat het niet werken. Dat kunnen we dan ook niet verkopen aan de andere collega’s. Natuurlijk krijgt iemand wel een kans om zichzelf te verbeteren. Wij vinden motivatie en inzet ook belangrijk.  Maar als op een gegeven moment duidelijk is dat de prestatie niet verbetert, dan gaat het niet werken. Hoe je het went of keert, we zijn wel een commercieel productiebedrijf en we maken een kwalitatief zeer hoogstaand product.

Subsidietraject

We hebben met Pastiel steeds een hele goede wisselwerking gehad. Ze brengen het subsidietraject goed voor ons in beeld, hoe dat werkt en hoe dat gaat. Pastiel heeft daarnaast echt dingen voor ons uit handen genomen, wat het voor ons heel werkbaar maakt. Wanneer ik een vraag heb, dan krijg ik gelijk een goede terugkoppeling. Heel veel meer ervaring hebben we er nog niet mee, maar wellicht in de toekomst. Het is voor ons, als familiebedrijf, ook wel het sociale belang dat we belangrijk vinden, om mensen vanuit die doelgroep toch de kans te geven. Dat ze het voordeel van de twijfel krijgen. Het valt en staat bij de kandidaten zelf en wat dat betreft hebben we er echt twee toppers bij gekregen!”

Terug naar alle referenties

Neem contact op met Pastiel

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.