“Bouwmarkt GAMMA streeft in al zijn activiteiten en uitingen naar maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Ook met het aannemen van mensen”.

Pastiel Ervaringen Jan Poortman – Bouwmarktmanager bij GAMMA

Jan Poortman – Bouwmarktmanager bij GAMMA

“Bouwmarkt GAMMA streeft in al zijn activiteiten en uitingen naar maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Ook met het aannemen van mensen”.

Dafina Ibishi (32 jaar) werkt bij de GAMMA als caissière. In 1971 opende GAMMA voor het eerst haar deuren en  zorgde daarmee voor een revolutie. Zij hebben de doe-het-zelf winkel in Nederland geïntroduceerd. Ruim vijftig jaar later is GAMMA met meer dan 166 winkels uitgegroeid tot de grootste doe-het-zelf winkel in Nederland. Via Pastiel werkt Dafina bij de vestiging in Sneek. En ze heeft het enorm naar haar zin!

Jan, Bouwmarktmanager bij de GAMMA: “Wij hadden een vacature uitstaan en daar reageerde Pastiel op, of wij interesse hadden? Pastiel kende ik nog niet maar ik heb in meerdere filialen gestaan en was bekend met re-integratiebureaus.” Dafina kwam solliciteren en twee weken later zat ze achter de kassa. “Je kijkt natuurlijk naar competenties tijdens zo’n gesprek, haar enthousiasme echter sprak mij heel erg aan. Als ik een winkel binnenkom, dan kun je een heel goed gesprek hebben met een verkoopmedewerker. Ik wil echter ook iemand achter de kassa hebben die deze klantervaring na het verkoopgesprek, net zo goed afrondt.”

Taal

Ondanks dat Dafina sinds 2010 in Nederland woont blijkt haar Nederlands toch een struikelblok te zijn. Ze beheerst de taal niet volledig en dat maakt haar soms onzeker, zeker met solliciteren. Jan: ‘’De taal was even een barrière en sommige dingen vindt Dafina soms nog spannend, maar onze andere ervaren caissières hebben haar goed ondersteund en daarna pakte ze het werk al vrij snel op.”

Liefde bracht haar naar Nederland

Dafina is opgegroeid in Kosovo (voormalig Joegoslavië), samen met haar ouders, broers en zus beleeft zij hier een gelukkige jeugd. Zij volgt een studie voor Fysiotherapeute wanneer ze, via familie, haar vriend leert kennen. Ze stopt met haar studie. Haar vriend woont al in Nederland. En in 2010, als ze 19 jaar is, komt zij ook naar Nederland. Ze werkt met veel plezier in het autobedrijf van haar vriend en wordt moeder van twee dochtertjes. Dan loopt haar relatie stuk, waardoor ze ook haar baan verliest.

Werk

Ze heeft altijd gewerkt in het autobedrijf van haar ex vriend. Dafina: ‘Ik wist niet wat ik moest doen’. Haar werkervaring vindt ze moeilijk te vertalen naar een andere baan. Daarnaast heeft ze nog moeite met de Nederlandse taal. Via de gemeente Súdwest-Fryslân wordt ze aangemeld bij Pastiel. Hoewel Dafina haar jongste kind nog niet naar de basisschool gaat, wil Dafina absoluut niet thuis zitten. ‘Ik wil werken!’ aldus Dafina. Na een proefplaatsing resulteert dit uiteindelijk in een contract bij GAMMA.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.