“We zijn geïnteresseerd in jongens die willen werken, inzet tonen en van gamen houden.”

Pastiel Ervaringen Zorine van der Schaar – Mede-eigenaar CadDesign Sneek

Zorine van der Schaar – Mede-eigenaar CadDesign Sneek

“We zijn geïnteresseerd in mensen die willen werken, inzet tonen en van gamen houden.”

Zorine van der Schaar is mede-eigenaar van CadDesign en vertelt: “Voorheen ging ik voor extra mensen bij uitzendbureaus langs. Tijdens zo’n zoektocht vertelde een jongedame over Pastiel. Toen we een nieuwe opdracht binnenkregen, werd het erg druk en hadden we op korte termijn extra mensen nodig. Zodoende dacht ik aan Pastiel. Er kwam een selectieronde en een aantal van deze kandidaten zijn hier nu aan het werk.

Proefperiode van twee weken

Op dit moment hebben we twee jongens via Pastiel in de proefperiode. Daarna krijgen ze een contract, in ieder geval tot het project afloopt in december. Mochten er meer projecten komen, dan zijn ze zo ingewerkt dat we het contract graag omzetten naar een langere periode. Vorig jaar hadden we de kandidaten gelijk aangenomen en zelf een proeftijd van twee maanden gegeven. Dit keer maken we toch eerst gebruik van die twee weken proeftijd bij Pastiel. Vooral om te kijken of de medewerkers voldoen en ze in te werken. Maken ze het werk zichzelf niet in die twee weken eigen, dan kan ik altijd nog switchen. Dat bevalt me ontzettend goed. Die twee weken geeft inzicht in hoe iemand werkt, wat zijn capaciteit is en of ze zelfstandig werken. Daardoor heb je meer zekerheid als je ze aanneemt.

DSC_0229Contractverlenging

Ik moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben over Pastiel. Armand is bijvoorbeeld al bijna een jaar bij ons in dienst en dat is via Pastiel gegaan. We dachten dat het project waarvoor we hem aannamen vorig jaar startte, maar dat bleef uit. Als het werk niet aantrok hield het op, ondanks dat hij ingewerkt was. Hield het werk aan, dan bleef hij bij ons werken. Alsof het zo had moeten zijn ging het project toch door. Het contract werd daarom verlengd.

Fluctuerende branche

We hebben continu werk voor vijf mensen, die zitten dan ook in vaste dienst. Verder moet iedereen er los bijkomen. Het werk fluctueert zo erg dat je niet constant genoeg werk hebt voor acht mensen in vaste dienst. Dat is wel een nadeel. Er zitten namelijk hele goede jongens tussen, zoals Armand en Jorrit. Ongelofelijk hoe ze zich in een korte tijd alles heel snel eigen hebben gemaakt. Ik vind het moeilijk om na twee of drie jaar te zeggen het houdt op, wanneer er minder opdrachten zijn. Wanneer wij nieuwe kandidaten aannemen is het voor 40 uur per week. Ze hebben na twee jaar in dienst zoveel kennis dat ze gemakkelijk ergens anders kunnen werken in deze branche. Maar het liefst wil je hen weer aannemen, zodra het drukker wordt. De wet zegt dat je ze dan moet doorbetalen of in vaste dienst moet nemen. Dat maakt het soms voor ons wel moeilijk.

Inzet en gamen

We zijn geïnteresseerd in jongens die willen werken, inzet tonen en van gamen houden. Dat laatste is ook echt belangrijk, als je van gamen houdt dan kan je namelijk langere tijd op een stoel zitten en je werk goed doen. Je hebt meestal verstand van computers en vindt het ook leuk om achter de computer te werken.In onze branche is het werk zo specifiek, dat je ze intern moet opleiden. Als opdrachtgever moet je flexibel zijn en de mogelijkheid hebben om op te leiden.  Ik merk dat onze Pastiel kandidaten door onze interne opleiding er gevoel voor krijgen, het leuk vinden en inzicht krijgen. Dat is leuk om te merken.

Samenwerking met Pastiel

De samenwerking met Pastiel is tot nu toe echt fantastisch. De twee weken proeftijd en het financiële voordeel is een leuke bijkomstigheid, maar de Pastiel kandidaten zijn gewoon erg goed. Ik zou Pastiel daarom ook zeker aanbevelen aan mijn relaties.”

Terug naar alle referenties

Neem contact op met Pastiel

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.