“Samuel is goed in zijn werk. Hij is niet aangenomen omdat hij statushouder is, maar omdat hij prima meewerkt in het team.”

Pastiel Ervaringen Christien Lycklama a Nijeholt – Directeur Hoekstra Logistiek

Christien Lycklama a Nijeholt – Directeur Hoekstra Logistiek

“Samuel is goed in zijn werk. Hij is niet aangenomen omdat hij statushouder is, maar omdat hij prima meewerkt in het team.”

Samuel Mebrahtom Gebryesus is afkomstig uit Eritrea. Wegens omstandigheden kon hij niet langer in zijn thuisland blijven. Twee jaar geleden is hij naar Nederland gekomen. Samen met zijn vrouw en twee kinderen. Inmiddels woont hij in Sneek.

Toekomst

Samuel vertelt: “Ik wil graag werken en ga niet thuis zitten afwachten. Mijn jobcoach bij Pastiel vroeg mij of ik bij Hoekstra wilde werken. En dat wilde ik wel! Eerst een proefperiode. En daarna heb ik een contract gekregen bij Hoekstra. Ik vind het werk leuk en de mensen zijn aardig. In mijn thuisland, Eritrea, werkte ik in de wegenbouw. En reed ik op een bulldozer. Nu doe ik ander werk. Bij Hoekstra los ik vrachtwagens. Dit doe ik met de hand of met een elektrische pompwagen. Je moet voor dit werk wel sterk zijn. Inmiddels heb ik examen gedaan voor mijn heftruckcertificaat. Ik ben geslaagd en wacht nu op mijn certificaat. In de toekomst zou ik wel werk willen waar ik met de bulldozer kan werken. Net als in mijn thuisland!”

Integratie op microniveau


Christien Lycklama a Nijeholt, directeur van Hoekstra vertelt: “Hoekstra is een familiebedrijf. Samen met zo’n 120 medewerkers leveren we hier kwaliteit in logistiek. We hebben al jaren contact met Pastiel. Dit contact verloopt prettig. Via korte lijnen. Ons familiebedrijf heeft sociale inslag. Maatschappelijk verantwoord ondernemen was bij ons al normaal voordat het een modeterm werd. Dat uit zich binnen Hoekstra op verschillende manieren. Zo zorgen wij altijd dat in onze totale groep van medewerkers, we ook werk bieden aan mensen voor wie het iets minder gemakkelijk gaat. Dat vinden wij belangrijk. We zorgen op microniveau voor een stukje integratie. Dit doen we door te luisteren naar elkaars verhaal. En elkaar te accepteren zoals we zijn. Samen klaren we de klus klaren. Zonder soft te doen. Het werk moet wel gebeuren. Johan, Samuel zijn directe collega, doet de begeleiding van Samuel op de werkvloer. Het blijkt een goede match. Johan is erg sociaal en helpt graag. Hij helpt Samuel ook buiten het werk om. Laatst bijvoorbeeld met het vervoeren van een kinderbedje. Van de bouwmarkt naar Samuel zijn woning.”


Goede mix


Christien kijkt Samuel aan en zegt: “Je bent goed in je werk. Je bent niet aangenomen omdat je statushouder bent, maar omdat je prima meewerkt in het team. We hebben meerdere mensen aan het werk die iets minder gemakkelijk bemiddelbaar zijn. Denk aan Wajongers, statushouders en bijvoorbeeld een groep leerlingen van de Piet Bakkerschool. Ik kan het andere ondernemers aanraden. Natuurlijk moet je wel zorgen voor een goede mix van medewerkers. Het is belangrijk dat deze mensen door het team worden opgenomen. En niet als een last worden ervaren. Het moet op een natuurlijke manier gaan, dan heeft het de meeste kans van slagen. Natuurlijk kost het je tijd. Maar het levert je ook zeker iets op! Elk mens heeft een verhaal. Onze overtuiging is dat gemotiveerde mensen die graag willen werken een kans verdienen. Je bent als bedrijf niet alleen op de wereld om de hoogste winstcijfers te behalen. Als je zorgt voor een goede mix levert dat een goede sfeer op in de groep. Een goede sfeer zorgt voor tevreden medewerkers. En tevreden en medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Daar doen we het uiteindelijk voor!

Terug naar alle referenties

Neem contact op met Pastiel

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.