"Masoud heeft een tijdelijk contract, maar ik sta er zeker voor open om dit te verlengen!”

Pastiel Ervaringen Anne van der Heide – Eigenaar De Alde Stjelp

Anne van der Heide – Eigenaar De Alde Stjelp

 “Een goede stukadoor herken ik meteen! Ik had direct een klik met Masoud.”

Anne is de trotse eigenaar van De Alde Stjelp, een stukadoorsbedrijf in het noordelijkste puntje van Friesland: Oosternijkerk. Het bedrijf – mét showroom – is gevestigd in een oude boerderij. Met hun vier specialismes bedienen ze een brede klantengroep. Het team bestaat uit vijftien vakmensen. Een van hen is Masoud Darwesh. Via Pastiel werkt hij hier als – eerste Syrische – stukadoor.

Kansen

In Syrië werkte Masoud Darwesh als decorateur en stuurde hij een team aan. Hij had dus al de nodige ervaring. Vanwege de oorlog vluchtte hij een aantal jaren geleden, samen met zijn gezin, naar Nederland. Hier aangekomen blijkt het lastig om het vak op te pakken. Het lukt niet om werk te vinden. Via de gemeente wordt hij aangemeld bij Pastiel. Samen met zijn jobcoach Margaret kijkt hij waar nog meer kansen voor hem liggen. Hij voelt wel iets voor techniek. Zijn coach zet hiervoor een aantal lijntjes uit, maar helaas zonder succes. Masoud zijn taalniveau is nog niet goed genoeg. En dan breekt ook nog de Corona-crisis, waardoor opleidingsmogelijkheden ineens vervallen. Daarom besluit Masoud dat hij als stukadoor aan het werk wil.

Enthousiast

Het blijkt nog een hele opgave om een werkplek voor Masoud te vinden. Zijn jobcoach belt wel tien stukadoorsbedrijven. Ze zitten allemaal in hun maag met de corona-crisis. Gelukkig is er één bedrijf dat meteen positief reageert: de Alde Stjelp. Eigenaar Anne had nog niet eerder van Pastiel gehoord, maar was meteen enthousiast. Anne: “Het was een positief kennismakingsgesprek. Masoud heeft vervolgens een paar dagen meegelopen. Dat was een succes. Het maakt mij niet uit wat iemands achtergrond is. Hier werken mensen uit Nederland, Armenië en nu dus ook uit Syrië. Een goede stukadoor herken ik meteen. Als Masoud ergens niet uitkomt, dan stelt hij de juiste vragen. Hij heeft een tijdelijk contract, maar ik sta er zeker voor open om dit te verlengen!”

Dankbaar

Dankzij deze baan kan Masoud voor zijn vrouw en vier kinderen zorgen. Elke dag komt hij met veel energie thuis. Masoud: “Mijn werk is elke dag anders. En het spreken en schrijven van de Nederlandse taal gaat er snel op vooruit. Ik ben blij met mijn werk en mijn collega’s. En ook met de hulp van Pastiel. Zonder mijn jobcoach Margaret was ik niet bij de Alde Stjelp terecht gekomen. Ik ben blij dat ik hier woon en werk. Nederland is een fijn land. Als het niet hoeft, dan ga ik hier nooit meer weg!”

 

Terug naar alle referenties

Neem contact op met Pastiel

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.