Pastiel Werkgevers Detachering en begeleid werken

Detachering en begeleid werken

Waardevolle medewerkers en de beste begeleiding

Bent u op zoek naar de juiste invulling van een werkplek? Wilt u daarnaast ook langdurig invulling geven aan uw MVO beleid? Detacheren en begeleid werken via Pastiel en Empatec is de perfecte oplossing. Via ons kunt u medewerkers met een WSW indicatie inzetten in uw bedrijf, terwijl zij in dienst blijven bij Empatec en van ons de beste begeleiding krijgen. Dit kan op twee manieren: via detachering (de werknemer blijft bij ons in dienst) of begeleid werken (de werknemer komt bij u in dienst en wij leveren de begeleiding).

Maak een vrijblijvende afspraak

 

Meer informatie over detachering en begeleid werken

 

Detachering

Als een werknemer een WSW indicatie heeft dan kan hij of zij worden gedetacheerd in uw bedrijf. De werknemer blijft dan in dienst van Empatec.  Pastiel verzorgt de detachering van deze medewerkers. De jobcoaches hebben de kennis en kunde om in overleg met u de juiste persoon voor uw werkzaamheden te vinden. Zo bent u er zeker van dat u een vakkundige en gemotiveerde werknemer krijgt, tegen een passend tarief.

U bepaalt in overleg met de werknemer en de jobcoach de duur van het contract, de werktijden en de aard van werkzaamheden. Als het contract verlopen is, besluit u of u de Detachering wilt verlengen, aanpassen of stopzetten. De gedetacheerde werknemer ontvangt zijn salaris van Empatec en blijft daar ook in dienst. Uw administratie blijft daardoor beperkt.

Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Als werkgever loopt u geen risico bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dit blijft de verantwoordelijkheid van Empatec. De ervaring leert dat het ziekteverzuim onder mensen die gedetacheerd zijn relatief laag is. Het zijn zeer gemotiveerde werknemers voor wie een arbeidsplaats veel waard is.

Begeleiding op de werkvloer

In de proefperiode wordt afgesproken hoe vaak en wanneer de jobcoach bij u langskomt. We begeleiden de werknemer op de werkvloer, zodat hij zijn werk zo goed mogelijk kan doen. Daarnaast stellen we ook ontwikkelingsplannen op en zorgen we voor eventuele aanvullende scholing of cursussen.

In sommige gevallen kan het zinvol zijn om uw medewerkers voor te lichten over de beperkingen van een medewerker en hoe daarmee om te gaan. Ook die voorlichting verzorgt Pastiel. De begeleiding op de werkvloer is altijd maatwerk.

Begeleid werken

Bij Begeleid Werken komt een werknemer bij u in dienst. Ook hier geldt dat er sprake moet zijn van een WSW-indicatie bij de medewerker. Hieraan gaat altijd een proefplaatsing vooraf. Hierin onderzoekt u beiden of de samenwerking succesvol kan zijn. Pastiel verzorgt dit hele proces.

Zijn er mogelijkheden tot succesvolle samenwerking, dan worden afspraken gemaakt voor een arbeidsovereenkomst. Ook als de werknemer officieel bij u in dienst is, verzorgt Pastiel de benodigde ondersteuning. We begeleiden de werknemer zowel op de werkvloer als in gesprekken over persoonlijke ontwikkeling, opleiding en training.

Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Als werkgever loopt u geen risico bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Wel bent u als werkgever verantwoordelijk voor de begeleiding van een zieke werknemer (Wet Poortwachter). Hierin kan Pastiel u eveneens ondersteunen. De ervaring leert dat het ziekteverzuim onder mensen die Begeleid Werken relatief laag is. Het zijn zeer gemotiveerde werknemers voor wie een arbeidsplaats veel waard is. Daarnaast kunt u van diverse (subsidie)regelingen gebruik maken.

Begeleiding op de werkvloer

In de proefperiode wordt afgesproken hoe vaak en wanneer de jobcoach bij u langskomt. We begeleiden de werknemer op de werkvloer, zodat deze zijn/haar werk zo goed mogelijk kan doen. Daarnaast stellen we ook ontwikkelingsplannen op en zorgen we voor eventuele aanvullende scholing of cursussen.

In sommige gevallen kan het zinvol zijn om uw medewerkers voor te lichten over de beperkingen van een medewerker en hoe daarmee om te gaan. Ook die voorlichting verzorgt Pastiel. De begeleiding op de werkvloer is altijd maatwerk.

Bel mij terug

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Pastiel? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Pastiel nieuws kunnen mailen.