Pastiel Nieuws Speed daten voor een baan

Speed daten voor een baan

 

Eind november organiseerde Pastiel een banenmarkt op het gemeentehuis De Fryske Marren in Joure. Deze banenmarkt, in de vorm van een speed date, richtte zich op het vergroten van de kans op werk voor kandidaten uit de gemeente De Fryske Marren. Er waren verschillende uitzendbureaus aanwezig om mee te ‘daten’: Abiant, Werktijd, Unique, Toppflex, Uitzendbureau Noord en Mei Wurkje. Ook het eigen team van inkomensconsulenten van de gemeente was aanwezig voor eventuele vragen.

Kort sollicitatiegesprek

Met een kopje koffie of thee in de hand konden de kandidaten een uitzendbureau uitzoeken om mee in gesprek te gaan. In maximaal vijf minuten maakten ze dan kennis met verschillende bureaus. Kandidaten moesten zich goed voorbereiden en zichzelf in dit korte sollicitatiegesprek van hun beste kant laten zien. De uitzendbureaus lieten de kandidaten direct weten of ze op dat moment iets voor hun konden betekenen.

Succes

Dit concept is eerder door Pastiel in een andere regio neergezet en heeft toen ter tijd meerdere plaatsingen opgeleverd. Voor de kandidaten van de gemeente De Fryske Marren hopen we ook op een langdurig succes. Nu kunnen we in ieder geval al melden dat er al minimaal één kandidaat is opgeroepen en de aanwezige uitzendbureaus heel positief zijn over deze vorm van werving.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.