Pastiel Nieuws Pastiel op (inspiratie)tour met werkzoekenden

Pastiel op (inspiratie)tour met werkzoekenden

Vandaag, donderdag 27 februari, bezoeken zo’n 60 werkzoekenden tijdens een Inspiratietour 12 verschillende werkgevers in het westen van Friesland. Wethouder Luciënne Boelsma van gemeente De Fryske Marren gaf om 9.00 uur het startsein in het gemeentehuis in Joure.

Deelnemers & route

Vanuit drie opstapplekken (Joure, Franeker en Sneek) vertrokken bussen met daarin 60 werkzoekenden voor een kennismaking met werkgevers zoals de LEVVEL betonfabriek in Harlingen, Feadship in Makkum , Sappé Joure en JIP in Joure. Alle deelnemende werkzoekenden ontvangen momenteel een uitkering van hun gemeente of van UWV.

Doel

Vaak blijven mensen zoeken naar werk in branches die bij hun bekend zijn, maar waar nu geen of nauwelijks werk meer in te vinden is. Met de Inspiratietour willen we werkzoekenden in beweging krijgen, hun interesse wekken voor verschillende branches en hun weer in mogelijkheden laten denken. Na de inspiratietour gaan we met alle deelnemers in gesprek om hun ervaringen te horen en bespreken we hun baanwensen en -kansen.

Fryslân Werkt!

In Fryslân Werkt! hebben alle Friese gemeenten, UWV, SW-bedrijven, Leerwerkloket, onderwijs en sociale partners hun krachten gebundeld. Gezamenlijk ondersteunen wij werkgevers bij het ‘inclusief ondernemen’ op het gebied van personeel.

Op de foto’s het bezoek van werkzoekenden in De Fryske Marren bij Sappé, het gemeentehuis in Joure en Jip Bedrijfssupermarkt, Súdwest-Fryslân bij Feadship in Makkum

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.