Pastiel Nieuws Pastiel kandidaten versterken Thuiszorg Het Friese Land op Terschelling

Pastiel kandidaten versterken Thuiszorg Het Friese Land op Terschelling

 De zomerperiode is weer aangebroken, voor veel mensen een mooi moment om te kamperen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Er is in Nederland een groot aantal uitkeringsgerechtigden dat zich geen vakantie kan veroorloven. Pastiel werkt als re-integratiebedrijf onder andere met deze doelgroep. Dit bracht Pastiel manager Joke Bandstra op een idee; werkervaring op doen én vakantie vieren tegelijk!

Joke Bandstra vertelt: “Er is op dit moment een groot tekort aan werknemers binnen de zorgsector. Samen met Thuiszorg Het Friese Land biedt Pastiel een aantal uitkeringsgerechtigden de kans om aan de slag te gaan als huishoudelijke hulp. Momenteel worden de kandidaten aan de vaste wal ingewerkt. Deze werkervaring gaan zij binnenkort 12 tot 15 uren in de week in de praktijk brengen bij Thuiszorg Het Friese Land op Terschelling. Tegelijkertijd krijgen zij een verblijf op het eiland aangeboden. Zo wordt werk gecombineerd met ontspanning, een mooie win-winsituatie. Het doel is dat de deelnemers na deze werkvakantie betaald aan het werk gaan bij de thuiszorg in hun eigen woongebied. Het betreft een pilot. Mocht het en succes blijken, dan wordt dit project volgend jaar wellicht groter opgezet.”

TerschellingMooie samenwerking
Om deze werkvakantie te realiseren heeft Pastiel contact gezocht met verschillende partijen. Silvia Fokkema, accountmanager bij Pastiel, vertelt: “Samen met de Dienst Noardwest Fryslân, Thuiszorg Het Friese Land en de gemeente Terschelling is het gelukt om deze werkvakantie te organiseren voor vier kandidaten. Maar ook een aantal ondernemers heeft een mooie bijdrage geleverd. Zo stelt fietsverhuur Haantjes fietsen ter beschikking, biedt schapen-en koeienboerderij Halfweg een mooie kampeerplek aan, en zorgt Reinders Rekreatie ervoor dat de deelnemers worden voorzien van de benodigde kampeerspullen. Hier zijn de deelnemers erg blij mee, en dáár doen we het voor!”

Kansen vergroten
Alle voorbereidingen zijn inmiddels getroffen. De eerste kandidaat start op 23 juli. Eén van de kandidaten vertelt enthousiast: “Ik ben zó blij dat ik deze kans krijg. Ik ben dol op kamperen. Door omstandigheden kon ik dit helaas niet meer doen. Fijn dat ik nu toch een kans krijg én na deze werkvakantie ook meteen de mogelijkheid krijg om bij Thuiszorg Het Friese Land in mijn eigen woonplaats te gaan werken!”

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.