Pastiel Nieuws Pastiel kandidaat aan het werk bij Sybrandy’s Speelpark

Pastiel kandidaat aan het werk bij Sybrandy’s Speelpark

De gespannen gezichtjes van kinderen die het spookhuis betreden. Lachende kinderen die in volle vaart naar beneden glijden van de metershoge glijbaan. Ouders met kinderen die van bovenaf het park bewonderen vanuit luchtfietsen. Glimlachende ouders die zich weer even jong voelen. Overal hangt een geur van frikadellen en limonade. Welkom in Sybrandy’s Speelpark. Ook wel bekend als ‘het Vogeltjespark.’

Bijzonder verhaal

Beheerder Sjerp Jaarsma laat vol trots het park zien. Hij beheert al veertien jaar De Hege Gerzen, een recreatieterrein aan het Ijsselmeer in Oudemirdum. Sinds 20 juli is hij nu ook de trotse beheerder van het naastgelegen speelpark. Een park met een bijzonder verhaal. Tot voor kort stond het een aantal kilometer verderop, verscholen tussen een bomenpartij. Het is verschillende generaties gerund door familie Sybrandy. Helaas brak het moment aan dat er geen opvolger meer was in de familie. Het park zou zijn deuren definitief moeten sluiten.

Enorm project

Sjerp: “Dat kon ik niet zomaar laten gebeuren. Het park stamt uit 1964 en is een begrip hier in de omgeving. Ik heb alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat het park behouden kon blijven. Uiteindelijk is het park in zijn geheel verplaatst. Een hele operatie.” Het park staat nu aan het Ijsselmeer, naast De Hege Gerzen. Een mooie combinatie voor een dagje weg. Het park brengt kinderen en de natuur samen. Sjerp: “Het park behouden heb ik zeker niet alleen gedaan. Ik heb veel hulp gekregen uit de regio. Mede dankzij donaties van ondernemers en particulieren is het park behouden gebleven.

Passie voor mensen

Sjerp is een ondernemer in hart en nieren. Hij heeft veel passie voor zijn werk. En voor mensen. Tijdens de voorbereidingen van het park was er al contact tussen Pastiel en Sjerp. Op de vraag of hij een kandidaat via Pastiel wilde aannemen, was zijn antwoord meteen ja. Sjerp vindt het belangrijk dat iedereen een kans krijgt, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Ik ben heel blij met de kandidaat van Pastiel. Diegene heeft het zelf ook heel erg naar zijn zin. Een mooie win-win situatie. Ik sta er zeker voor open om in de toekomst wellicht meer mensen via Pastiel aan te nemen. Het contact met Pastiel jobcoach Anja van Barneveld is goed, dus wie weet!”

Gouden combinatie

Wethouder Luciënne Boelsma van de Fryske Marren is ontzettend blij met deze ontwikkeling. Luciënne: “Het park is behouden en heeft een nieuwe locatie gekregen; naast De Hege Gerzen. Een toegevoegde waarde voor onder andere Pastiel, de regio én voor het onderwijs. In de toekomst komt hier een ‘blote voeten pad’ voor basisschoolleerlingen. Eerst gaan ze op verkenning door de omgeving. En leren over natuur en de landbouw. Om vervolgens het uitje af te sluiten in het speelpark. Een gouden combinatie!”

Op de foto: Beheerder Sjerp Jaarsma (l), Pastiel jobcoach Anja van Barneveld (m) en wethouder Luciënne Boelsma (r) in het vernieuwde Sybrandy’s Speelpark.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.