Pastiel Nieuws Oud Pastiel-kandidaat start eigen onderneming

Oud Pastiel-kandidaat start eigen onderneming

Islam: “Ik kijk niet naar alles wat ik heb achter gelaten, ik kijk altijd vooruit!” 

Islam Richie is zes maanden in traject geweest bij Pastiel en kwam er al heel snel achter wat hij wilde: zijn eigen cateringbedrijf starten! Nadat hij zijn traject had afgerond, is hij gecoacht door Bureau Zelfstandigen Fryslân richting zelfstandig ondernemerschap. En zo gebeurde het; samen met zijn vrouw Arij opende hij op 9 november hun cateringbedrijf Areej Cuisine. 

Verschillende gasten waren welkom tijdens de opening. In hun aanwezigheid vertelde Islam waarom hij juist in Nederland terecht is gekomen en waarom hij in Franeker zijn eigen bedrijf heeft opgestart. Na zijn vlucht uit Syrië heeft hij uitgebreid onderzoek gedaan naar landen in Europa waar hij en zijn gezin een goede toekomst op kunnen bouwen. Islam gaf aan dat hij vooral heeft gekeken naar landen waar ze open staan voor meer kleuren en culturen. En waar mensen goed Engels spreken, zodat hij een netwerk kon opbouwen. Ondertussen heeft hij dit gedaan en zijn Nederlands is nu bijna perfect! Hij is enorm trots op hun bedrijf. Eten is heel belangrijk voor hem en zijn vrouw. Hij moet er soms wel aan wennen dat veel mensen rond zes uur aan de eettafel zitten. Volgens hem eten Arabische mensen de hele dag door. “Wij leven om te eten,” vertelt hij lachend.

Islam is alle mensen die hem hebben geholpen erg dankbaar. “Ik kijk niet naar alles wat ik heb achter gelaten, ik kijk altijd vooruit!” sluit Islam trots af.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.