Pastiel Nieuws Mijn leven weer terug

Mijn leven weer terug

Leendert de Ruiter, 61 jaar oud. Na ruim 40 jaar onafgebroken te hebben gewerkt kwam hij thuis te zitten. Hij kwam bij Pastiel in traject.

Reorganisatie

Een reorganisatie was de reden. ‘Daar sta je dan, opeens geen baan meer. Maar ik had nog lang geen zin om aan de zijlijn te staan’, schetst Leendert zijn situatie. Een periode van ruim drie jaar intensief  solliciteren en duizenden sollicitatiebrieven volgt. ‘Ik was gewoon bang om nooit meer aan de bak te komen. Totdat ik via de Sociale Dienst Noardwest Fryslân in contact kwam met Pastiel in Franker’.

Zicht op werk

Binnen 14 dagen had Pastiel al vier mogelijkheden om weer in het arbeidsproces te komen. De kans die Pastiel Leendert bood om bij het gebiedsteam van de gemeente Waadhoeke werkervaring op te doen heeft hij met beide handen aangegrepen. ‘Eindelijk kon ik mij voor een werkgever weer bewijzen wat mijn kennis en capaciteiten zijn. Ik mag nu het Gebiedsteam van de Waadhoeke op allerlei facilitaire zaken ondersteunen.’ Vanaf 1 januari 2019 heeft gemeente Waadhoeke Leendert een jaarcontract aangeboden.

Nooit te oud

Leendert kwam gelukkig weer aan het werk via Pastiel. Zelf op iets latere leeftijd blijkt dus dat er nog wel kansen op de arbeidsmarkt liggen. ‘Ik ben heel blij dat ik niet meer thuis hoef te zitten’, zegt Leendert. ‘Het is ook echt een tip van mij aan iedereen die wat ouder is, nog vol energie zit en zijn eigen graag wil bewijzen: ga bij een bedrijf werkervaring op doen en geloof in jezelf.’

Leendert de Ruiter aan het werk bij gemeente Waadhoeke

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.