Pastiel Kandidaten De meerwaarde van Pastiel

De meerwaarde van Pastiel

Waarom zou u naar Pastiel gaan?

U bent door de gemeente aangemeld voor een traject bij Pastiel. Nu is de vraag: “Wat moet ik daar doen en wat heb ik er aan?”. Hier vindt u een overzicht van de meerwaarde van Pastiel voor onze kandidaten.

Wat hebben wij u als kandidaat te bieden?

Pastiel biedt u een kans, een kans om u te ontwikkelen, een kans op zelfstandigheid, gericht op onafhankelijkheid en een eigen inkomen. We werken vanuit respect en waardigheid met betrokken en ervaren coaches. Coaches die realistisch met u kijken naar uw mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Soms is het nodig om eerst andere (privé-) zaken aan te pakken en ook daar kan de coach van Pastiel u bij helpen.

Waarom zou het wel lukken met Pastiel?

Misschien denkt u “Ik heb al zoveel gedaan om een baan te vinden en dat is niet gelukt, waarom zou het nu wel lukken? Wat kan Pastiel daar aan doen?” We hebben bewezen dat het kan, want al vele kandidaten zijn u voor gegaan. We doen dit door de werkgever en de toekomstige werknemer (u dus) bij elkaar te brengen bij Pastiel. Dit is één van onze grootste pluspunten. We kennen u als kandidaat en we kennen onze werkgevers.

Hoe maken we de juiste match?

  • We hebben een groot werkgeversnetwerk en accountmanagers die relaties versterken en vacatures ophalen. De accountmanagers weten wat er gevraagd wordt in de markt en dit werken we uit in focusberoepen.
  • We bieden ontwikkeling, scholing en werkervaring aan u als kandidaat, waardoor u beter past in de vacatures.

Tijdsinvestering

We gaan samen alles op alles zetten om u aan het werk te krijgen, maar daar moet u zelf de grootste investering in doen: tijd! De gemeente betaalt het traject en wij verwachten dat u als kandidaat tijd investeert om uw capaciteiten, werknemersvaardigheden en vakvaardigheden verder te ontwikkelen, zodat u na deze intensieve periode klaar bent voor de arbeidsmarkt.

Rol Empatec

Twee merken, één bedrijf

Pastiel werkt samen met Empatec in één bedrijf. We zijn het sociale werkbedrijf van tien gemeenten, namelijk De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Harlingen, Franekeradeel, Menameradiel, Het Bildt, Leeuwarderadeel, Vlieland, Terschelling en Littenseradiel.

Empatec heeft verschillende vakbedrijven waaronder Metaal, Meubel, de Tomatenkwekerij, Food, Montage, Schoonmaak en Groen. Deze vakbedrijven zet Pastiel in om kandidaten verder te ontwikkelen in hun vakvaardigheden en werknemersvaardigheden. In deze vakbedrijven is het mogelijk om een opleiding te volgen, bijvoorbeeld tot lasser. Dit is een combinatie van werken en leren, ook wel Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL niveau 2) genoemd. In samenwerking met Empatec hebben we beroepen samengesteld die aansluiten bij de arbeidsmarkt. Door deze nauwe samenwerking vindt u de snelste weg naar werk!

 

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Pastiel? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Pastiel nieuws kunnen mailen.