Pastiel Cases Gamaliel Castillo

Gamaliel Castillo

“Ik ben hier in dienst als scheepstimmerman, precies het werk wat ik wilde doen.”

Gamaliel Castillo – Scheepstimmerman bij Wajer Yachts

DSC_9709Na mijn opleiding tot scheepstimmerman werkte ik lange tijd bij Aquanaut. Vanwege de kredietcrisis kwamen er helaas minder opdrachten en waren er minder mensen nodig. Toen ben ik in de bijstand geraakt. Voor mij was dat een moeilijke periode, ook om andere mensen te zien die wel werk hadden. Via de gemeente ben ik toen benaderd voor het Pastieltraject. Met als hoofddoel zo snel mogelijk een baan te krijgen. Het liefste in de richting van scheepstimmerman, vanwege mijn ervaring daarin.

Positief blijven

Vijf weken ging ik bij Pastiel aan de slag en deed productiewerk. Dit was een mooie gelegenheid om contacten op te doen en in beweging te zijn. Ik wilde erg graag weer een betaalde baan, dus ik deed mijn best. Met de mensen die ik daar heb ontmoet heb ik nog steeds leuk contact. Ik heb hard gewerkt, maar tegelijkertijd ook mooie gesprekken gehad. Daarna sprak ik wekelijks met een van de jobcoaches. Zij hielpen met mijn CV, het schrijven van een goede sollicitatiebrief en brachten me in contact met bedrijven. Ik wilde graag weer aan het werk en ik blijf altijd heel positief. Het duurde dan ook niet zo lang voor ik een baan had.

DSC_9718Wajer Yachts

Via Pastiel ben ik bij Wajer Yachts gekomen. De jobcoach zag via een advertentie dat Wajer Yachts personeel zocht en hij kende iemand bij deze organisatie. Nu ben ik hier in dienst als scheepstimmerman, precies het werk wat ik wilde doen. Ik doe allerlei mooie klussen en opdrachten. De sfeer binnen dit bedrijf is goed, ik heb een goede baas en een mooi team waarmee ik werk. Ik ben dan ook heel blij dat ik er werk. Ik heb nu zelfs een half jaar contract!

Zelf aan de slag!

Het initiatief van Pastiel om mensen te helpen en te steunen in het vinden van een baan, vind ik mooi. Pastiel helpt echt op een eenvoudige manier, het is voor iedereen te begrijpen. Als je niet geholpen wilt worden, is dat het probleem van die persoon. Voor mij is Pastiel heel behulpzaam geweest, door hen heb ik een betaalde baan. Je moet zelf wel willen en aan de slag! Mijn droom voor de toekomst? Een vast contract, niet meer in de bijstand zitten en zelfstandig blijven.

Lees meer succesverhalen

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Pastiel? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Pastiel nieuws kunnen mailen.