Pastiel Cases Lukman Ayoub

Lukman Ayoub

Lukman: “De mooiste dag van mijn leven was toen ik mijn uitkering heb opgezegd!”

Lukman Ayoub is statushouder, afkomstig uit Syrië en woont nu ruim drie jaar in Nederland. Zijn vrouw woont in Italië en sinds 10 maanden hebben ze samen een zoontje. In zijn eigen land was Lukman advocaat. Vanwege de oorlog is hij gestopt met zijn werk als advocaat en uiteindelijk is hij gevlucht en in Nederland terecht gekomen.

Lukman woont sinds 2014 in Sneek en deed vrijwilligerswerk bij Frittemahof om de Nederlandse taal zo goed mogelijk te leren. Hij heeft zijn inburgeringsdiploma gehaald en is eind 2017 door het gebiedsteam aangemeld bij Pastiel Sneek. Bij de intake liet Lukman al weten dat hij erg gemotiveerd is om werk te vinden. Zijn grote doel is om zijn vrouw en kind naar Nederland over te laten komen door middel van gezinshereniging. Hier heeft hij veel voor over. Hij mist zijn vrouw en kind enorm!

Voorstellen bij Westcord
Lukman is drie dagen per week bij Pastiel gaan werken als onderdeel van zijn traject. Dit heeft hij als zeer positief ervaren. Allemaal aardige mensen en goede hulp onder andere bij het maken van een CV. Tijdens deze startfase was er een vacature voor keukenmedewerker bij het Westcord Hotel op Vlieland. Lukman was gelijk enthousiast en is die avond thuis gaan Googelen wat Vlieland eigenlijk was…. Hij had er namelijk nog nooit van gehoord. Hij vond Vlieland prachtig en wilde graag voorgesteld worden bij Westcord.

Kans voor Lukman
Dankzij de flexibele opstelling van Lukman en zijn gemotiveerde houding heeft hij vlak voor de kerstdagen zijn koffer gepakt en is voor het eerst van zijn leven op de boot naar Vlieland gestapt. Hij heeft gelijk een jaarcontract gekregen en werkt nu 38 uur per week. Lukman vertelt trots: “De mooiste dag van mijn leven was toen ik mijn uitkering heb opgezegd!” Vanwege deze kans kan Lukman nu een aanvraag doen voor gezinshereniging; zijn grote doel.

Lukman is erg dankbaar voor wat er allemaal voor hem is gedaan. Er zijn veel kansen op de arbeidsmarkt in Friesland in de Horeca. Pastiel is trots op Lukman omdat hij deze kans met beide handen heeft aangegrepen.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.