Pastiel Cases Hafida Doutabaa

Hafida Doutabaa

Hafida: “Ik wil iedereen enorm bedanken voor alles wat er voor mij gedaan is!”

Hafida Doutabaa is een trotse dame. Ze houdt van hard werken om zo voor haar drie kinderen te kunnen zorgen. Werken geeft haar leven rust en structuur. Hafida vertelt: ”Ik was zelfstandig ondernemer, ik verkocht dameskleding op markten. Ik was van ‘alle markten thuis.’ Vroeger was de verkoop een groot succes, maar op een gegeven moment lukte het niet meer om genoeg kleding te verkopen. Ik heb toen besloten om terug te gaan naar Marokko, mijn thuisland. Mijn drie kinderen zijn hier opgegroeid en konden daar maar niet wennen. Na twee jaar zijn we daarom toch weer terug naar Nederland verhuisd. Ik ben toen in de bijstand gekomen, maar ik vond het helemaal niks! Ik dacht, ik moet iets gaan doen. Maar wat?

Handen uit de mouwen
Omdat ik in de bijstand zat ben ik terecht gekomen bij Wurkjouwer in Joure. Wurkjouwer is een onderdeel van Pastiel. Ik heb daar zo’n drie maanden gewerkt. Daar hebben de medewerkers van Wurkjouwer samen met mij gekeken naar waar ik goed in ben. Graag wilde ik iets met eten doen en zodoende ben ik daar in de kantine terecht gekomen. Ik maakte daar verse soep voor de collega’s. Op een gegeven moment werd ik opgeroepen door Pastiel. Samen met een medewerker van Pastiel ben ik in gesprek geraakt met een medewerker van het Friesland College om te onderzoeken of ik in aanmerking zou komen voor een opleiding. Door mijn grote liefde voor eten zijn we erachter gekomen dat de opleiding Fastservice / Catering echt iets voor mij zou zijn.

Hafida is trots!
Het afgelopen jaar heb ik deze opleiding gevolgd. Ik vond het wel pittig, ik ben al 40 jaar en dacht bij mezelf: moet ik nu toch nog weer naar school? Ik heb drie kinderen, hoe ga ik dat doen? Ik heb zes maanden stage gelopen bij Sportbreak Café in Heerenveen. Na het afronden van mijn opleiding hebben ze gevraagd of ik bij hen wil blijven werken. En nu werk ik hier fulltime. Binnen een jaar is er zoveel veranderd, ik heb het nu goed voor elkaar en daar ben ik trots op! Ik ben nu aan het werk en ben van mijn uitkering af. Dat geld kan nu naar iemand anders. Ik ben zo blij dat ik voor mijn geld werk!

De komende maanden ga ik werken en het volgende schooljaar wil ik graag doorleren voor niveau 3, dan kan ik leiding gaan geven. Dat kan ik heel goed en dat wil ik heel graag. Ik wil iedereen enorm bedanken voor alles wat er voor mij gedaan is!”

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.