Pastiel Cases Henny van Rijs

Henny van Rijs

Henny: “Door te werken voel ik me weer nuttig!”

Een statige dame, met lang blond haar. Stellig steekt ze haar hand uit en stelt zich voor; Henny van Rijs. Zodra ze over haar werk begint te vertellen wordt ze enthousiast. Ze is cateringmedewerkster bij Hamilton Bright in Sneek. Trots laat Henny haar werkplek zien. Verse producten staan uitgestald. Glazen staan klaar om gebruikt te worden. De keuken is haar domein. Daar voelt ze zich op haar best.


Even opladen

Henny is van verschillende markten thuis. Eerder heeft ze gewerkt al schoonmaakster en horecamedewerkster. Maar ook als verkoopster. Al deze kwaliteiten combineert ze nu in haar werk. Als cateringmedewerkster bij Hamilton Bright. Drie dagen per week verzorgt ze de lunch. Haar collega’s zijn maar wát blij met haar. Inmiddels werken er dagelijks maar liefst 70 collega’s op de vestiging. En die willen allemaal graag lekker lunchen. Bij Hamilton Bright is de lunchpauze belangrijk. Het is onderdeel van de bedrijfsvoering. Door gezamenlijk te lunchen laad je weer op. Daarna ben je ook veel productiever, zo vertellen officemanagers Linda en Jantina.Mensen een kans geven 

Elke week wordt er een nieuw menu samengesteld. Henny denkt mee. Het bedrijf probeert zoveel mogelijk gezond eten te serveren. Verse smoothies, zelfgemaakte soep, salades. Op vrijdag wordt er een uitzondering gemaakt, dan is het snackdag. Collega’s Jantina en Linda zouden niet meer zonder Henny kunnen. Ze is niet de enige medewerker die via Pastiel aan het werk is. De samenwerking met Pastiel loopt al jaren. Hamilton Bright wil graag mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een kans geven. Mooi toch, als je als bedrijf mensen een geschikte werkplek kunt bieden? Geeft Jantina aan.  

Officemanagers Linda (l) en Jantina (r) met de trotse Henny (m).

Nuttig maken

Voordat Henny aan de slag ging bij Hamilton Bright zag haar leven er heel anders uit. Negentien jaar geleden werd haar zoon geboren. Drie jaar later werd ze ook nog trotse moeder van een dochter. Henny haar geluk kon niet op. Er altijd zijn voor de kinderen, dat was haar wens. En daarom besloot ze te stoppen met werken. Maar kleine kinderen worden groot en hebben steeds minder zorg nodig. En dan slaat de verveling wel eens toe. Henny wilde zichzelf graag weer nuttig maken door te werken. Het bleek erg lastig voor haar om na al die tijd weer een baan te vinden. Zo kwam ze in beeld bij Pastiel. Via haar Pastiel jobcoach volgde ze een sollicitatietraining. Net rond die periode kwam er de vacature bij Hamilton Bright vrij. De match was snel gemaakt. Zonder Pastiel was dit niet gelukt, zegt Henny blij.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.