Pastiel Cases Dirk Miedema

Dirk Miedema

Van werk naar werk

Na 40 jaar werken en dan in de WW raken is geen leuke ervaring. 

In deze periode heb ik veel sollicitatie brieven verstuurd maar weinig tot geen reacties gehad. Je wordt er soms moedeloos van om weer een baan te vinden.

Na 3 jaar is de periode WW afgelopen en om toch een inkomen te hebben heb ik een uitkering aangevraagd. Bij het intake gesprek kreeg ik te horen dat we verplicht waren om een traject aan te gaan met Pastiel. Tot die tijd had ik nooit iets gehoord over het bestaan van deze organisatie. Mensen in mijn kennissenkring zeiden,”Dan must ok naar dat hok om stickers te plakken”. Maar dat hok bleek een pand te zijn waar diverse personen werken die je begeleiden met het zoeken naar een nieuwe baan.

Over het Pastieltraject

Je moet de eerste 4 weken hier arbeid verrichten, hoofdzakelijk stickers plakken op goederen. Maar belangrijker: Je kunt daar ook workshops  volgen, oefenen om met de PC om te gaan en persoonlijke gesprekken voeren met je jobcoach. In tegenstelling tot wat ik van te voren hoorde heb ik de 4 weken als positief ervaren.

Na de 4 weken heb ik regelmatig contact gehad met mijn jobcoach en heb ik 2 aanbiedingen voor een baan gehad. Deze gingen helaas niet door. In de tussentijd heb ik via Pastiel wél het VCA diploma gehaald. Na enige tijd  kwam mijn jobcoach met de vraag of ik belangstelling had voor een baan in de expeditie bij Smeding. Na een sollicitatiegesprek heb ik daar 4 weken(3 dagen per week) gewerkt  met behoud van uitkering. Na die periode heb ik een jaarcontract gekregen voor 32 uur per week.

Ik had nooit verwacht om met mijn leeftijd (57 jaar) nog een baan te vinden, maar met behulp van Pastiel en een positieve instelling is dat wel gelukt.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Pastiel? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Pastiel nieuws kunnen mailen.