Pastiel Kandidaten Scholing en training bij Pastiel

Scholing en training bij Pastiel

Wat past bij uw ontwikkeling?

Het hele Pastiel proces staat in het teken van scholing, training en ontwikkeling. Het begint bij de Startfase. In deze startfase bent u drie dagen per week aan het werk voor een periode van vijf weken. Zo krijgen we een compleet beeld van u, wat u nodig heeft en wat wij voor u kunnen betekenen. We onderzoeken welk beroep bij u past en waar vraag naar is. Op die manier kan Pastiel u een persoonlijk plan aanbieden.

Workshops en trainingen

U krijgt ook workshops aangeboden die de weg naar werk makkelijker maken. Zoals de ‘CV training’, waarin u individueel en in een groep uw CV verbetert en het sollicitatiegesprek oefent. Of de training ‘Op weg naar werk’ waarin u meer leert over werknemersvaardigheden, netwerken en social media.

@Wurk training

Naast bovenstaande workshops biedt Pastiel ook de @Wurk training aan. Deze training biedt op alle mogelijke vlakken ontwikkeling en ondersteuning bij het terugkeren op de arbeidsmarkt. Van communicatievaardigheden tot het benoemen van kernvaardigheden, van normen en waarden tot netwerken. Ook oefensollicitatiegesprekken komen aan de orde, net als beroepsrichtingen, leerdoelen, succesverhalen en kwaliteiten en overtuigen.

Opleiden en trainen voor de arbeidsmarkt via Empatec

Elke kandidaat van Pastiel is uniek en vraagt om maatwerk. Dit betekent maatwerk op het gebied van opleidingen en trainingen, die rekening houden met u als kandidaat én de arbeidsmarkt. Samen met Empatec worden daarom een aantal specifieke opleidingsmogelijkheden én ervaringsplaatsen aangeboden. Bijvoorbeeld op het gebied van laswerk, houtbewerking, administratief werk, communicatiewerkzaamheden en meer. Dit kan via de 12 vakbedrijven van Empatec, maar ook bij de ondersteunende afdelingen zoals Markt&Klant, Finance&Control, HR, enzovoorts.

Samenwerking met bedrijven uit de regio

Naast Empatec, heeft Pastiel ook zeer veel samenwerkingsverbanden in de regio. Hierdoor bieden wij een brede keus aan projecten aan waarin deelnemers van Pastiel worden opgeleid. Denk aan een samenwerking met diverse horecagelegenheden voor de zogenaamde “Horeca-carrousel”. In een aantal weken tijd werken kandidaten bij steeds diverse horecagelegenheden. Om ervaring op te doen en vooral te leren. Ook de opleiding tot voeger en gevelreiniging in samenwerking met een lokale onderneming is een succesvol project.

De werkvoucher

Binnen de arbeidsmarktregio Fryslân is er een doelstelling om zoveel mogelijk werkzoekende jongeren, statushouders en uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt toe te leiden naar regulier werk. Er is subsidie uit het Europees fonds beschikbaar gesteld om werkvouchers in te zetten gedurende de periode van 1 december 2016 tot 1 december 2018, met een maximum van 175 vouchers.

Deze voucher is een stimulans voor de werkgever om een persoon in dienst te nemen voor zes maanden met een omvang waardoor hij/ zij uitkeringsonafhankelijk is. Deze persoon moet wel onder de doelgroep vallen, zie hiervoor de voorwaarden hieronder.Werkgevers die een deelnemer aannemen voor minimaal zes maanden, kunnen een Werkvoucher van € 3.000,- ontvangen. De Werkvoucher is beschikbaar voor werkgevers in alle sectoren en branches, uitgezonderd de Friese gemeenten en de VSO en PrO scholen.
Bij de regeling horen een aantal voorwaarden:  Voorwaarden Werkvoucher

Meer informatie over Pastiel?

Bel mij terug

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Pastiel? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Pastiel nieuws kunnen mailen.