Pastiel Kandidaten Het Pastiel proces

Het Pastiel proces

De snelste weg naar werk!

Het Pastiel-proces verloopt via twee stappen. Hiermee biedt Pastiel u de handvatten om zelf zo snel mogelijk een duurzame en regulier betaalde baan te krijgen.

Startfase

In de startfase bent u drie dagen per week aan het werk voor een periode van vijf weken. Zo krijgen we een compleet beeld van u, wat u nodig heeft en wat wij voor u kunnen betekenen. We onderzoeken welk beroep bij u past en waar vraag naar is. Op die manier kan Pastiel u een persoonlijk plan aanbieden. U krijgt ook workshops aangeboden die de weg naar werk makkelijker maken. Zoals de ‘CV training’, waarin u individueel en in een groep uw CV verbetert en het sollicitatiegesprek oefent. Of de training ‘Op weg naar werk’ waarin u meer leert over werknemersvaardigheden, netwerken en social media.

Leerwerktraject

Na de startfase begint het leerwerktraject. Dit is een lang of kort traject, afhankelijk van de hoeveelheid begeleiding of training die nodig is.

  • Lang traject

Dit leerwerktraject duurt maximaal 12 maanden. Hier krijgt u die begeleiding, training of cursus waar u wat aan heeft. Dit is toegepast op uw wensen, ontwikkelpunten en situatie. We zoeken samen een passende leerwerkplek bij Pastiel / Empatec of bij een externe organisatie. Hier doet u (onder begeleiding) werkervaring op. Aan het einde van dit traject bent u klaar om te starten met een regulier betaalde baan. U bent dan ook aan het solliciteren met als doel om een parttime of fulltime betaalde baan te krijgen.

  • Kort traject

Dit leerwerktraject duurt maximaal 6 maanden. Hier krijgt u die training, opleiding of cursus waar u wat aan heeft. We zoeken samen een passende leerwerkplek bij Pastiel / Empatec of bij een externe organisatie, om zelfstandig ervaring in uw vakgebied op te doen. Een voorbeeld van een training die u kunt doen is de ‘Powerpitch training’. U leert kort en krachtig te omschrijven wat u doet en wie u bent. U gaat uzelf presenteren bij de werkgever die langs komt en dat levert soms werk op. Tijdens dit traject bent u klaar om te starten met een regulier betaalde baan. U bent dan ook aan het solliciteren met als doel om een parttime of fulltime betaalde baan te krijgen.

Plaatsing

Pastiel heeft als doel om u te begeleiden naar regulier, betaald werk. De plaatsing bij een passend bedrijf in een passende functie is dan ook de afronding van het Pastiel proces. Onze accountmanagers weten precies welke bedrijven behoefte hebben aan welke medewerkers. Op deze manier hebben wij in beeld welke vacatures er voor u zijn.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Pastiel? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Pastiel nieuws kunnen mailen.