Pastiel Nieuws Column: Wij gaan door, juíst in deze tijd!

Column: Wij gaan door, juíst in deze tijd!

Een colbert op een jeans. Daaronder draagt hij hippe sneakers. De 34-jarige Gerrit Cornelisse straalt één en al passie uit. Begin maart is hij gestart met zijn nieuwe functie bij Pastiel. De kersverse bedrijfsmanager kan niet wachten tot het interview start. Hij vertelt graag over hoe Pastiel omgaat met de crisis. Denken in kansen, dat is wat hij graag doet!

Helder doel

Gerrit heeft Rechten gestudeerd in Groningen. Na zijn afstuderen komt hij terecht bij het UWV. Vanuit die functie gaat hij bij gemeente De Fryske Marren werken. Als juridisch adviseur binnen het sociaal domein. Een brug slaan tussen beleid en uitvoering. Dat is wat hij doet. En waar hij gelukkig van wordt! Tijdens zijn werk komt hij regelmatig in contact met Pastiel. Pastiel heeft een helder doel: mensen vanuit de bijstand begeleiden naar duurzaam werk. Dit spreekt Gerrit aan. Als er een functie vrijkomt bij Pastiel twijfelt hij geen moment. Hij solliciteert en wordt aangenomen. Eerst als teamleider. En sinds maart 2020 als bedrijfsmanager. Maar net rond Gerrit zijn benoeming als bedrijfsmanager breekt de crisis uit. Samen met zijn team komt hij voor een flinke uitdaging te staan.

Kandidaten

Bij Pastiel draait het om drie zaken: de kandidaten, werkgevers en verschillende Friese gemeentes. Pastiel werkt in opdracht van hen. Belangrijk is om juist nu alle kandidaten van Pastiel ‘erbij te houden.’ Een kandidaat is iemand die bij Pastiel een traject volgt. Dit houdt in dat iemand een sollicitatietraining volgt. Of leert hoe je een CV moet opmaken. Met als doel: het vinden van werk. Dit gebeurt onder begeleiding van een jobcoach. Natuurlijk is er een verschil te merken door de crisis. Groepstrainingen gaan vooralsnog niet door. En het coachen van de kandidaten gebeurt nu op afstand. Gelukkig worden er nog steeds kandidaten geplaatst bij werkgevers.

Werkgevers en gemeentes

Diverse bedrijven geven aan dat ze nu liever geen mensen via Pastiel aannemen. “Dit kan ik me goed voorstellen. Dit zijn onzekere tijden,” zegt Gerrit. Gelukkig zijn er verschillende sectoren die wél doordraaien. En waar de maatschappij juist nu niet zonder kan. De schoonmaaksector bijvoorbeeld. Ook de transport-, ICT-, bouw-, zorg- en productiesector draaien op volle toeren. Zij hebben gelukkig wél werk voor de kandidaten. Voor de gemeentes brengt de crisis ook onzekerheid met zich mee. Kan er wel genoeg werk voor kandidaten gerealiseerd worden? Dat is momenteel best wel even spannend. Pastiel blijft daarom in gesprek met de gemeentes. Er wordt nu al vooruit gekeken naar sectoren waar straks weer kansen ontstaan. In de horeca bijvoorbeeld. “Pastiel gaat – ondanks de crisis – gewoon door,” sluit Gerrit optimistisch af.

En dát is waar Pastiel het voor doet. Kandidaten blijven motiveren en stimuleren om werk te vinden. Meedenken met werkgevers. En samen met de gemeentes blijven denken in mogelijkheden.

Publicaties: Dit verhaal is ook gepubliceerd in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.