Pastiel Nieuws Column: Weer van waarde zijn door werk

Column: Weer van waarde zijn door werk

Henny: “Ik wilde mezelf graag weer nuttig maken door te werken.”

Henny van Rijs (50 jaar) werkt bij Hamilton Bright: een leverancier van sales- en marketingdiensten. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen, in het binnen- en buitenland. Henny werkt op de vestiging in Sneek. Via Pastiel werkt ze hier als cateringmedewerkster. Een functie die goed bij haar past!

Blij met werk

Henny is van verschillende markten thuis. Eerder heeft ze gewerkt als verkoopster, schoonmaakster en horecamedewerkster. Al deze kwaliteiten combineert ze nu in haar werk. Henny: “Ik werk als cateringmedewerkster bij Hamilton Bright. Drie dagen per week verzorg ik normaal gesproken de lunch. Maar helaas heeft corona ‘roet in het eten’ gegooid. De lunchroom is om die reden grotendeels gesloten. Gelukkig zijn er andere werkzaamheden die ik nu kan oppakken. Elke ochtend begin ik met een schoonmaakronde. Ik maak de tafels schoon in de lunchroom en daarna help ik in het magazijn.” Henny is blij dat ze, ondanks de coronacrisis, nog steeds aan het werk kan blijven.

Nuttig maken

Negentien jaar geleden zag Henny haar leven er heel anders uit: haar zoon werd geboren. Drie jaar later kreeg ze ook nog een dochter. Henny: “Ik wilde er zijn voor de kinderen. Daarom besloot ik te stoppen met werken. Maar de kinderen werden groter en hadden steeds minder zorg nodig. En dan slaat de verveling wel eens toe. Ik wilde mezelf graag weer nuttig maken en weer van waarde zijn door te werken. Maar het bleek erg lastig om na al die tijd weer een baan te vinden.” Zo kwam Henny in beeld bij Pastiel. Via Pastiel volgde ze een sollicitatietraining. Haar Pastiel-jobcoach hielp haar met het schrijven van sollicitatiebrieven. En toen kwam er bij Pastiel een vacature binnen van Hamilton Bright. De match was snel gemaakt. “Zonder hulp van Pastiel was dit niet gelukt!” zegt Henny blij.

Jaarcontract

Bij Hamilton Bright vinden ze de lunchpauze belangrijk. “Het is onderdeel van de bedrijfsvoering. Door gezamenlijk te lunchen laad je weer op. Daarna ben je ook weer veel productiever. Mooi dat Henny hier haar steentje aan kan bijdragen,” vertellen officemanagers Linda en Jantina. Beiden zijn erg tevreden. Linda: “Henny is flexibel en nu het crisis is vult ze haar uren anders in. Maar na de coronacrisis gaat ze zeker weer terug naar de lunchroom, daar voelt Henny zich op haar best! We zijn zó tevreden dat Henny weer een jaarcontract heeft gekregen.” De samenwerking met Pastiel loopt al jaren. Henny is niet de enige medewerker die hier via Pastiel werkt. Jantina: “Hamilton Bright wil graag mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een kans geven. Het is mooi dat je dan als bedrijf mensen een geschikte werkplek kunt bieden!”

Henny heeft jaren lang niet gewerkt, waardoor het lastig voor haar was om weer een werkplek te vinden op de arbeidsmarkt. Dankzij Pastiel is ze in contact gekomen met Hamilton Bright. Een werkgever die helemaal bij haar past!

Publicaties: dit verhaal is ook te lezen in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.