Pastiel Nieuws Column: Wakker dat vuurtje aan!

Column: Wakker dat vuurtje aan!

Als jobcoach bij Pastiel coacht Linda Rinzema kandidaten van alle leeftijden op weg naar duurzaam werk.

Ze bruist. En is enthousiast. Met haar rode krullen en vele sproeten valt ze meteen op. De 33-jarige Linda Rinzema. De rode draad door haar leven is werken met mensen. Momenteel werkt ze als jobcoach bij Pastiel in Franeker en begeleidt ze mensen naar werk. Een job die helemaal bij haar past!

 

 

Werken met mensen

Van jongs af aan heeft Linda een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Omdat ze onrecht in de wereld aan het licht wil brengen, besluit ze journalistiek te gaan studeren. Tijdens haar opleiding komt ze erachter dat ze altijd de verhalen achter mensen wil kennen. Na haar opleiding gaat ze aan de slag als redacteur in het westen van het land. Op een gegeven moment verhuist ze naar Friesland. Hier is minder werk voor een redacteur en daarom besluit ze haar leven een andere richting te geven. Ze gaat bij een bureau werken als recruiter. Verantwoordelijk voor het aantrekken, werven en selecteren van de juiste personen voor een bepaalde functie. Dit ligt haar goed.

Goed gevoel

Maar na een tijdje begint het te kriebelen en wil Linda iets nieuws proberen. Ze besluit haar baan op te zeggen. En neemt de tijd om nieuw werk te zoeken. Linda neemt een loopbaancoach in de arm en voert verschillende netwerkgesprekken. Ze komt in contact met Pastiel. Ze regelt eerst een stageplek. Om te kijken of het iets voor haar is. Na haar stage wil ze graag blijven. En dat lukt! In vergelijking met het recruitmentbureau is het contact met mensen bij Pastiel heel anders. Kandidaten worden voor een langere periode gecoacht. Vanuit de bijstand naar duurzaam werk. Als jobcoach leert Linda het coachen van haar collega’s. En ze heeft er aanleg voor. Alles valt op z’n plek.

Zoektocht naar werk

Als jobcoach begeleidt Linda jongeren, statushouders en 27+’ers. Met haar werk draagt ze eraan bij om mensen uit de uitkering te krijgen. Hier is ze trots op! Ze coacht kandidaten door zichzelf te zijn: duidelijk en recht voor z’n raap. Haar doel is altijd om iemands ‘vuurtje aan te wakkeren.’ Linda zegt heel stellig: “Ik ben geen hulpverlener, maar een coach. Ik adviseer kandidaten: stel je voor alles open en laat je coachen. Ga samen met je jobcoach de zoektocht aan. Laat je verrassen. En vind de baan die bij je past. Iedereen wordt beter van werken. Niemand hoeft een uitkering te ontvangen.” Ze hoopt dat kandidaten kiezen voor een baan waar ze echt blij van worden. Dát is duurzaam. Alleen dan houden mensen het tot hun pensioen vol.

En dát is waar Pastiel het voor doet. Kandidaten op weg helpen. Hen intrinsiek motiveren. En coachen naar duurzaam werk dat helemaal bij hen past.

Publicaties: dit verhaal is ook te lezen in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward. 

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.