Pastiel Nieuws Column: Ondernemen, met respect voor mens én natuur

Column: Ondernemen, met respect voor mens én natuur

Op het kampeerterrein staat her en der nog een verdwaalde caravan of tent. Het hoogseizoen is achter de rug. Ondanks een zeer drukke zomerperiode, stapt de 55-jarige Karin Veldhuizen (L) zeer energiek de receptie binnen. Ze straalt één en al positiviteit uit. Samen met haar man Jacob van der Pol runt ze Watersportcamping Heeg. Dit doen ze al 34 jaar. En nog steeds met heel veel plezier. Sinds kort werkt André Bergstra (R) bij hen via Pastiel. Een goede match!

Het roer om

Karin is van huis uit verpleegkundige. Van de één op de andere dag laat haar man weten dat ze samen een camping hebben gekocht. Karin moet wel even wennen aan het idee. Maar zodra ze de camping in Heeg ziet, is ze verkocht. De locatie is betoverend: vlakbij het Hegermeer. De eerste jaren blijft Karin twee dagen werken als verpleegkundige. Als hun campingbeheerder na een aantal jaren besluit te stoppen, is dit hét moment voor Karin en Jacob om het roer om te gooien. Karin stopt met werken als verpleegkundige en gaat helemaal voor de camping.

Verrijking

Karin wil met haar onderneming van betekenis zijn. Ze houdt zich bezig met schone lucht, schoon water en schone grond. Maar ook met maatschappelijke issues. Bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze vindt het heel belangrijk om hen een werkplek te bieden. Daarom werkt André Bergstra sinds een half jaar op de camping, als allround onderhoudsmedewerker. Via zijn Pastiel jobcoach Carolien is hij bij de camping terecht gekomen. Carolien heeft veel tijd en energie gestoken in het inwerktraject van André. Zelfs tijdens de lockdown. Hier is Karin haar dankbaar voor. Er is een goede match gemaakt! Volgens Karin is André een verrijking voor hun team. Maar ook voor de campinggasten. Als één van de gasten door André nu anders gaat kijken naar zijn eigen bedrijfsvoering, dan is dat al winst!

Groot goed

André is in februari gestart. Hij had al ervaring met groenonderhoud. De afgelopen maanden zijn er steeds meer taken bijgekomen. André had van tevoren niet gedacht dat hij nu zoveel verschillende werkzaamheden zou oppakken. Volgens Karin zit er nog veel meer potentieel in André. Ze vindt het ongelooflijk hoe hij is gegroeid. En zijn plafond, dát is nog lang niet bereikt! Ze wenst dat alle ondernemers op een andere manier naar hun bedrijfsvoering gaan kijken. Zo zijn er veel taken die ideaal zijn om uit te laten voeren door iemand met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Juíst in deze tijd zijn er allerlei mogelijkheden, ook financieel. Pastiel helpt hierbij en denkt mee. “Als je iemand werkt kunt bieden, en werk mag creëren, dat is heel mooi groot goed wat je mensen kunt geven!” sluit Karin trots af.

En dát is waar Pastiel het voor doet. Samenwerken met ondernemers die van betekenis willen zijn. En een werkplek creëren voor mensen die net even dat steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Publicaties: dit verhaal is ook te lezen in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.