Pastiel Nieuws Column: Kansen creëren

Column: Kansen creëren

Lammert: “Als accountmanager ben ik altijd op zoek naar nieuwe werkplekken voor de kandidaten van Pastiel”

Lammert Dalstra (41 jaar) is accountmanager en teamleider bij Pastiel in Franeker. Hij is ooit begonnen met het verkopen van diensten. Maar hij kwam er al snel achter dat hij zijn talent veel liever inzet voor mensen. Hij is altijd op zoek naar interessante, bij voorkeur ook duurzame werkplekken voor kandidaten van Pastiel.

Verbinding

Wanneer Lammert klaar is met de middelbare school besluit hij de Hbo-opleiding commerciële economie te volgen in Leeuwarden. Na het afronden van zijn studie werkt hij bij verschillende werkgevers. De rode draad door zijn werkende leven is toch wel: werken met mensen! De keuze voor Pastiel voelde daarom heel logisch. Lammert: “Ik voelde me hier al snel thuis. Ik houd ervan om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Na een paar maanden werd ik door Pastiel gevraagd om ook deels teamleider te worden. Een fijne combinatie met de accountmanagement-werkzaamheden. Al is het soms wel even zoeken naar de balans tussen deze twee functies. Maar ik zou de afwisseling zeker niet willen missen!”

Match

Lammert vervolgt zijn verhaal: “Als accountmanager ben ik altijd op zoek naar nieuwe werkplekken voor de kandidaten van Pastiel. Dit doe ik zeker niet alleen. Ik leg nieuwe contacten en zodra dat is gelukt geef ik graag het stokje over aan de Pastiel-jobcoaches. Zij kennen de kandidaten goed en kunnen vervolgens de match maken. Een mooie samenwerking die goed werkt! Ik ga graag het gesprek aan met werkgevers om te kijken of er nog meer mogelijkheden zijn binnen hun huidige bedrijfsvoering. Waar kunnen we functies creëren? Het is mooi wanneer werkgevers kandidaten een kans willen geven. Niet alleen afgaan op werkervaring op papier, maar de persoon áchter een CV willen leren kennen. Kijken naar competenties en interesses. En zo een match maken. Op die manier is de kans op een duurzame werkplek groter.”

Crisis biedt kansen

Helaas houdt de crisis nog steeds aan. Dit heeft zeker impact. Op de Pastiel-kandidaten, werkgevers, gemeenten, maar ook op Pastiel als organisatie. Lammert: “Gelukkig is de crisis niet alleen maar negatief. Het biedt ook zeker nieuwe kansen. Sommige kandidaten hebben een andere kijk op werk gekregen. Door de crisis verbreden ze hun horizon en kijken ze ook naar onbekende(re) sectoren en banen. Een andere ontwikkeling is dat voorheen kandidaten veelal werden geplaatst bij grotere werkgevers. Een aantal bedrijven neemt minder mensen aan. Of heeft noodgedwongen mensen moeten laten gaan door de corona-crisis. Om toch voor voldoende werkplekken te zorgen zijn we breder gaan kijken en zijn er ook een aantal mooie werkplekken ontstaan bij kleinere bedrijven. En als de match eenmaal gemaakt is, zien we dat vrijwel alle kandidaten hun werk behouden. We blijven altijd kijken naar mogelijkheden en creëren kansen waar het kan!”

Lammert is continu op zoek naar mogelijkheden en kansen. Voor de kandidaten van Pastiel, maar ook zeker voor (potentiele) werkgevers.

Publicaties: dit verhaal is ook te lezen in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.