Pastiel Nieuws Column: Iedereen verdient een mooie werkplek!

Column: Iedereen verdient een mooie werkplek!

Als je om je heen kijkt zie je overal auto’s staan. Van een oude Opel Kadett tot aan een moderne BMW. Bij Friesland Autovoordeel in Joure zijn ze van alle markten thuis. Het bedrijf doet aan inkoop en verkoop van auto’s. Tussen de auto’s duikt de 19-jarige Pim de Reus op. Hij poetst de auto’s tot ze weer helemaal blinkend schoon zijn. Dit doet hij vier dagen in de week. Het enthousiasme straalt van hem af. Tussen de auto’s voelt hij zich helemaal op z’n plek!

Focus

Pim heeft autisme. Omdat hij deze diagnose heeft, is het lastig voor hem om een baan in het reguliere werkveld te vinden. Door zijn situatie is hij in contact gekomen met Pastiel. Samen met zijn jobcoach heeft hij deze baan gevonden. Het voordeel van autisme is dat hij goed kan focussen. Op één ding, bijvoorbeeld een auto die gepoetst moet worden. Maar ook op zijn omgeving. Pim merkt het meteen als er klanten binnen komen. Hij staat dan meteen klaar om hen te begroeten. Verder heeft hij weinig last van zijn diagnose. Hij is wie hij is. Af en toe wordt het werk hem wel eens teveel. Dan gaat hij even op kantoor zitten. Of naar huis. Om tot rust te komen. En als hij zich dan weer goed voelt, dan gaat hij er weer vol tegenaan.

Kwaliteit

Pim is enthousiast en werkt heel netjes. Dat is precies wat nodig is voor autopoetsen. Bij Friesland Autovoordeel gaat het om kwaliteit. En niet om snelheid. Pim doet er soms iets langer over om een auto te poetsen. Maar dat is niet erg. De auto is dan wel zeker weten schoon. Pim had nog geen ervaring met auto’s poetsen. Dat hebben zijn collega’s hem geleerd. Hij pakt het werk snel op. Je hoeft Pim maar één keer iets te vertellen en hij vergeet het nooit weer. Dit werkt erg prettig! Bij zijn collega’s kan hij zichzelf zijn.

Prettige werkplek

Jacobus Rienstra is de eigenaar van het Friesland Autovoordeel. Door de jaren heen heeft hij met verschillende kandidaten van Pastiel gewerkt. Altijd met de instelling om iemand voor lange termijn een prettige en veilige werkplek te bieden. Dat is één van zijn voorwaarden. Hij vindt dit wel zo eerlijk richting de kandidaat. Zo weet iedereen waar hij aan toe is. Hij heeft vertrouwen in Pastiel. De ene kandidaat past net iets beter dan de ander. En nu is Pim voorgesteld door zijn Pastiel jobcoach. Het is meteen een match! “We gunnen iedereen een mooie plekje op de arbeidsmarkt,” sluit Jacobus enthousiast af.

En dát is waar Pastiel het voor doet. Kandidaten en werkgevers aan elkaar matchen. En zo een prettige werkomgeving creëren voor alle partijen.

Publicaties: Dit verhaal is ook gepubliceerd in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.