Pastiel Nieuws Column: Iedereen verdient een kans op werk!

Column: Iedereen verdient een kans op werk!

Geoffrey: “Vertrouwen is de basis voor een goede samenwerking“

Geoffrey Schippers (42) is eigenaar van ZWF in Bolsward, een sign & reclamebedrijf. Hij is altijd op zoek naar het beste in de mens. Hij vindt dat iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond, een werkplek verdient binnen zijn bedrijf. Om die reden heeft hij de afgelopen jaren medewerkers van Pastiel aan het werk binnen zijn bedrijf gehad.

Uitdaging

Er hangt een geur van drukinkt in de lucht. Her en der staan grote printers te draaien. Ontwerpen, printen, inpakken, er is genoeg te doen bij het bedrijf. ZWF-eigenaar Geoffrey: “Ik vind het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft op het werk. Je brengt hier tenslotte een groot deel van je tijd door. Door de jaren heen heeft ZWF verschillende veranderingen ondergaan. Een aantal bedrijfsonderdelen is inmiddels afgescheiden. Dit heeft gevolgen gehad voor het bedrijf. Medewerkers kwamen en gingen. De afgelopen maanden is ons team gelukkig weer wat stabieler geworden, de rust is weer teruggekeerd.”

Zelfvertrouwen

Ook Pastiel-kandidaat Gerard maakt onderdeel uit van het team. Geoffrey begint enthousiast te vertellen: “Gerard had een mooie brief geschreven, deze sprong er meteen uit! Hij had hierbij hulp gekregen van zijn Pastiel jobcoach Linda. Hij had gesolliciteerd op de functie van DTP’er (vormgever). Maar in de praktijk pakt het anders uit. Na overleg met Gerard en zijn jobcoach doet hij naast DTP-werk nog meer werkzaamheden. Hij werkt nu ook bij onze klantenservice en hij doet sinds kort aan telefonische verkoop. Gerard doet dus veel meer dan wij in de eerste instantie van hem verwachtten. Hij krijgt steeds meer zelfvertrouwen. Het is mooi om te zien hoe Gerard zichzelf ontwikkelt. En als ik een vraag heb, dan kan ik altijd contact opnemen met Pastiel. Ze denken mee, ook op financieel gebied is het zeker interessant om met Pastiel kandidaten te werken.”

Vertrouwen

Gerard is niet de enige medewerker die via Pastiel bij hen terecht is gekomen. De afgelopen jaren heeft ZWF meerdere medewerkers van Pastiel in dienst (gehad). Geoffrey: “Iedereen is anders. Zo zijn er mensen bij die een diagnose hebben, bijvoorbeeld ADHD. Of in het verleden met een verslaving te maken hebben gehad. Dit maakt mij niks uit. Ik verwacht van de medewerkers dat ze zich altijd volledig inzetten, ongeacht hun verleden. Ik wil altijd iedereen wel een kans geven. Vertrouwen vind ik daarbij heel belangrijk! Dat is dé basis voor een goede relatie en samenwerking. Iedereen heeft wel iets meegemaakt in zijn leven. Maar dat hoeft je nog niet te vormen. Je bepaalt uiteindelijk zelf wat je met je leven doet. Pastiel voelt vaak goed aan welke kandidaat bij ons past. Ik ben heel tevreden over onze samenwerking!”

Geoffrey heeft veel meegemaakt met verschillende medewerkers, zowel positief als negatief. En hij komt elke keer weer tot dezelfde conclusie: hij wil andere mensen graag helpen en gunt iedereen van Pastiel een mooie werkplek. En een kans om zichzelf te bewijzen!

Publicaties: dit verhaal is ook te lezen in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.